Ramos (© Reuters)
Ramos (© Reuters)

Galata pravi moćan tim: Napred Ikardi i Zaha, a pozadi Serhio Ramos

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.08.23. | 09:41

Španski veteran obećao da će doći u Istanbul, ubedio ga Huan Mata

Sjajno se pojačao Fenerbahče, bilo je zanimljivih potipisa u Bešiktašu, a ni Galatasaraj je ne miruje. Samo nekoliko dana pošto je otkupio ugovor Maura Ikardija od Pari Sen Žermena i time sačuvao najveću zvezdu tima, prvak Turske je na pragu senzacionalnog angažmana Serhija Ramosa.

Prema informacijama iz Istanbula, a koje je potprekio transfer guru Fabricio Romano, španski vetaran je pristao da se preseli među Lavove. Ugovor bi važio na godinu dana i tako bi 37-godišnji štoper bio možda i najzvučnije ime koje bi ovog leta stiglo u tamošnju Superligu. Isti izvor navodi da je presudnu ulogu u realizaciji posla imao Huan Mata, još jedan španski veteran, Ramosov poznanik iz vremena zajedničkog igranja za reprezentaciju. Zanimljivo, iako mu je istekao ugovor i traži novi klub, Mata je predočio Serhiju projekat koji za cilj ima ne samo odbranu titule, već i ostavljanje što dubljeg traga u Evropi, bez obzira što kvalifikacije za Ligu šampiona Galata nije počela baš uverljivo.

Izabrane vesti

Odigrala je samo 2:2 na gostovanju Žalgirisu, a posle meča u Litvaniji trener Okan Buruk je najviše kritikovao Viktora Nelsona, ocenjujući da su njegove greške dovele do dva primljena gola, što mnogi tumače kao nameru kluba da se otarasi Danca i tako otvori prostor za dovođenje Serhija Ramosa.

Iako je povezivan sa saudijskim klubovima, čak se pominjalo da bi mogao u Boku juniors, a dugo je tinjala nada Dejvida Bekama da će ga ubediti da pređe u Majami (već potpisali Lionel Mesi, Serhio Buskets i Đordi Alba), Ramos je i dalje bez kluba. Sva je prilika ne još dugo, jer je navodno dao reč da će preći u Galatasaraj.

Iako u poznim igračkim godinama, Serhio Ramos i dalje može da igra fudbal na vrhunskom nivou. Prošle sezone je 45 puta bio na terenu u dresu PSŽ-a, od toga 42 puta u ulozi startera, a iskustvo stečeno pre svega u Real Madridu, oličeno kroz četiri pehara Lige šampiona, trebalo bi da bude dragoceno Lavovima iz Istanbula.

Do sada je Galatasaraj doveo Vilfreda Zahu kao slobodnog igrača posle isteka saradnje sa Kristal Palasom, Sedrika Bakambua iz Al Nasra (Ujedinjeni Arapski Emirati) i Anhelinja na pozajmicu iz Lajpciga.


tagovi

GalatasarajTransferiLetnji prelazni rok 2023Serhio RamosPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara