Galatasaraj promovisao pet pojačanja: Ikardi i Mata prekidaju tri godine posta

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.09.22. | 05:58

Uz Argentinca i Španca dres istanbulskog tima zadužili i Jusuf Demir, Matijas Ros Jensen i Milot Rašica

Tri godine bez trofeja na domaćoj sceni bile su povod Galatasaraju da se u smiraj prelaznog roka značajno pojača te je istanbulski tim u četvrtak uveče ozvaničio angažman pet novajlija.

Dres osvajača 22 titule na Bosforu uoči izazova koji slede zadužili su Mauro Ikardi, Huan Mata, Jusuf Demir, Matijas Ros Jensen i Milot Rašica.

Izabrane vesti

Kako je saopšteno iz Galatasaraja, Ikardi je u klub stigao na jednogodišnju pozajmicu iz Pari Sen Žermena, a dogovor dva tima je da francuski šampion plati 6.000.000 od 6.750.000 evra koliko iznose godišnja primanja Argentinca.

Kada je u pitanju Huan Mata, iskusni Španac je na Bosfor stigao kao slobodan igrač i potpisao ugovor na godinu dana uz opciju produžetka za još jednu sezonu. Transparentno, Galatasaraj je otkrio da će nekadašnji igrač Valensije, Čelsija i Mančester Junajteda za sezonu zaraditi neto honorar od 1.900.000 evra.

Uz zvučna imena bogatih karijera u nizu pojačanja predstavljen je i 21-godišnji danski štoper Matijas Ros Jensen koji je otkupljen od Alborga za obeštećenje od 1.750.000 eura. Centralni defanzivac u novom klubu stavio je paraf na četvorogodišnji ugovor kojim je predviđeno da zaradi 400.000 evra po sezoni.

Takođe uz sedmocifreno obeštećenje, u Istanbul je stigao krilni napadač Jusuf Demir. Nekadašnji član Barselone kupljen je od Rapida za 6.000.000 evra, a potpisao je ugovor na četiri sezone tokom kojih će zaraditi ukupno 3.200.000 evropskih novčanica. Uz Demira konkurenciju na krilnim pozicijama zaoštriće Milot Rašica koji je stigao na pozajmicu do kraja sezone iz Noriča.

Podsetimo, Galatasaraj su prethodno pojačali Lukas Toreira iz Arsenala, Mostafa Mohamed iz Zamaleka, Dris Mertens, bivši fudbaler Napolija, kao i doskorašnji igrači Porta i Benfike Seržo Oliveira i Haris Seferović.

Istanbulski klub, posle pet kola ima deset osvojenih bodova uz učinak od tri pobede i po jednog remija i poraza.


tagovi

Mauro IkardiHuan MataJusuf DemirMilot Rašica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara