Kristof Galtije (©AFP)
Kristof Galtije (©AFP)

Galtije je bivši, PSŽ u sredu promoviše Enrikea i počinje da kupuje

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.07.23. | 14:15

Konačno raskid

Ne postoji loš razvod, postoji loš brak, a ovaj između Kristofa Galtijea i Pari Sen Žermena se polako pretvarao u agoniju. I konačno je završen, na zadovoljstvo svih strana.

Kako javljaju svi francuski mediji, PSŽ je posle nekoliko nedelja pregovora uspeo da pronađe model za rastanak sa 56-godišnjim strategom, kome je ugovor isticao tek sledećeg leta. Po istom, Galtije je mogao da od Svetaca traži 6.000.000 evra na ime naknade. I ne računamo tu obeštećenje za njegove pomoćnike.

Izabrane vesti

Na koliko su se tačno našli, još se ne zna, ali se zna da je Galtije bivši, a već koliko sutra trebalo bi da bude promovisan i novi šef stručnog štaba: Luis Enrike. Doskorašnji selektor Španije bi trebalo da na Park prinčeva vrati onu varnicu koja je nedostajala u igri ekipe pod vođstvom Galtijea.

Do Svetskog prvenstva u Kataru je još i bilo dobro. Posle toga – apatija neka. Enrike bi harizmom trebalo da malo razmrda ekipu. I nekim pojačanjima sigurno. Nije to baš do sada sjajno funkcionisalo. Možda i zbog toga što je pored sportskog direktora Luisa Kamposa presudnu reč imao supervizor Antero Enrike, a znate već onu staru – mnogo babica, kilava deca.

Očekuje se ipak da posle novog trenera stignu i već dogovorena pojačanja. Pod broj jedan Interov Milan Škrinijar, pa Realov Marko Asensio i Šer Ndur iz Benfike – sva trojica za džabe – ali i Sportingov Manuel Ugarte (60.000.000 evra), te Majorkin Kang-in Li (22.000.000).


tagovi

Kristof GaltijeLuis Enrike

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara