Rajevac (© AFP)
Rajevac (© AFP)

Gana voli Milovana

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.11.21. | 21:58

Srpski stručnjak doveo Crne zvezde do baraža za plasman na Mundijal

Stekao je Milovan Rajevac kultni status u Gani, zbog načina na koji je pre desetak godina vodio tamošnju reprezentaciju, a na dobrom je putu da dodatno poraste u očima ljubitelja fudbala u Africi. Srspki stručnjak je doveo Crne zvezde na korak do Mundijala u Kataru, nedostaje mu da prođe samo još jednu stanicu kako bi osigurao plasman na završni turnir.

Gana je u završnom kolu Grupe G savladala Južnu Afriku (1:0) i plasirala se u baraž u kome će učestvovati još devet selekcija. Da se kroz plej-of domogne još jednog plasmana na Prvenstvo sveta, kao onog u Južnoj Africi, kad je zaustavljena u četvrtfinalu posle kontroverznog meča sa Urugvajem.

Izabrane vesti

Rajevac je jedan od heroja Gane, s obzirom da je pre samo nešto malo više od mesec dana preuzeo državni tim i zasad ne zna za poraz. Najpre je tukao dvaput Zimbabve (3:1 , 1:0), u četvrtak odigrao nerešeno na gostovanju Etiopiji (1:1) i trijumf nad Južnom Afrikom nametnuo se kao imperativ, jer je Bafana Bafana u septembru – dok strateg iz Čajetine još nije bio angažovan – slavila u Johanezburgu (1:0).

Durgi heroj je Andre Aju. Dugogodišnji premijerligaški, a trenutno špic katarskog Al Sada, u svom 100. meču za reprezentaciju, iskoristio je jedanaesterac u 33. minutu i taj potez ispostavio se dovoljnim da se na tabeli pretekne Južna Afrika. Gana je kao pobednik grupe – zbog bolje gol-razlike – prošla dalje.

Prethodno su u baraž prošli Egipat, Mali, Maroko, Senegal, u nedelju im se pridružilo DR Kongo, a preostala četiri učesnika doigravanja ćemo dobiti narednih dana.

KVALIFIKACIJE ZA PRVENSTVO SVETA, AFRIČKA ZONA

Grupa G, poslednje kolo

Gana - Južna Afrika 1:0 (1:0)

Zimbabve - Etiopija 1:1 (1:0)



tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvoreprezentacija GaneAndre AjuMilovan Rajevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara