Garsija zadužio broj “11”: Zvezda me više želela od Olimpijakosa

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.08.19. | 14:51

“Veoma sam srećan što ću da igram sa Marinom. Prethodna tri dana sam shvatio da se radi o igraču sa velikim iskustvom i da svako od njega može da nauči mnogo“, rekao je brzonogi Argentinac

Dvodnevni pregovori su završeni uspešno po Crvenu zvezdu. Srpski šampion je nadmašio grčki Olimpijakos i obezbedio paraf Matea Garsije, od kojeg se očekuje da bude kapitalno pojačanje za dvomeč sa Jang Bojsom u plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona.

Argentinac je juče odradio prvi trening sa ekipom Vladana Milojevića, a danas je i zvanično predstavljen na stadionu Rajko Mitić.

Izabrane vesti

Crvena zvezda će Las Palmasu uplatiti obeštećenje od 1.800.000 evra u tri rate.
"Veoma sam zadovoljan i uzbuđen što sam došao u klub kao što je Crvena zvezda. Prvi utisci su jako dobri i pozitivni, jasno je da je ovo jedan veliki klub, drago mi je što ću u biti član ove ekipe, dati doprinos i usavršavati se u ovom klubu. Ovo je veliki korak u mojoj karijeri", rekao je Garsija.

Kakvu ulogu očekujete u timu?
"Dolazim ovde sa mnogo želje da pomognem i nametnem se u ekipi, igraću na poziciji na kojoj trener želi, ali mogu da igram na različitim mestima u napadu. Želim što pre da se adaptiram i počnem da igram".

Argentinac još uvek nije potpuno spreman za maksimalne napore.
"Dolazim nakon predsezone iz Las Palmasa. Trenutno nisam spreman sto odsto za sredu, ali se fizički osećam jako dobro. Želim da se pridružim ekipi i takmičim što je pre moguće. Trener mi je rekao da u sredu budem na raspolaganju. Želi da putujem i još nije razjasnio da li ću igrati, odnosno da li ću početi, konsultovaćemo se pre utakmice".

Šta je bilo presudno da dođe u Crvenu zvezdu?
"Učinio sam mnogo stvari da bi došao ovde, dobio sam dobre preporuke, kao što sam rekao jedna od ključnih stvari je to što se radi o velikom klubu. Pored toga, tu su bili i interes i kluba i trenera, zato sam želeo da dođem".

TRANSFER MATEA GARSIJE – INSAJD PRIČA: Prećeno mu besparicom i ratom na Kosovu! Kakvu su ulogu odigrali Kanjas i Marin?

Zbog čega Crvena zvezda, a ne Olimpijakos?
"Olimpijakos je takođe veliki klub, Crvena zvezda je na istom nivou. Ali presudilo je veće interesovanje koji je Crvena zvezda pokazala u odnosu na Olimpijakos".

Kada će dostići željeni novo forme i zbog čega broj "11" na dresu?
"Nadam se da ću sledeće nedelje već biti sto odsto spreman da odigram meč u potpunosti, želim što pre da treniram sa grupom i uhvatim ritam. Broj '11' sam uzeo zbog prošle sezone u Arisu, to je broj koji mi se sviđa".

Igrao je derbi Soluna, šta je čuo o srpskom derbiju?
"Nisam imao prilike da vidim utakmice protiv Partizana, ali od kada sam došao u klub mi pričaju da je derbi nešto posebno što može da se doživim. Jeva čekam to kolo i da igram takve utakimice".

Šta ste čuli o srpskom fudbalu?
"Nisam imao neka velika saznaja, znao sam o Crvenoj zvezdi i njenoj istoriji u Evropi. Ovo je za mene veliko iskustvo".

Gledao je Zvezdine mečeve u Evropi.
"Ono što sam video u kvalifikacijama za Ligu šampiona, radi se o igračima dobre tehnike. Ekipa igra dobro mečeve kod kuće, kao i na strani, pokazala je da je veliki klub i onima koji dolaze nikada nije lako".

Raduje ga prilika da igra sa igračem kao što je Marko Marin.
"Veoma sam srećan što ću da igram sa njim. Prethodna tri dana sam shvatio da se radi o igraču sa velikim iskustvom i da svako od njega može da nauči mnogo. U utakmicama koje ću imati priliku da igram sa njim, pokušaću da mu se približim, jer on može da bude od velike koristi čitavoj ekipi", zaključio je Garsija.

Zadovoljstvo nije krio ni sportski direktor Mitar Mrkela.
"Zadovoljstvo nam je što možemo da predstavimo igraču, poslednja sezona u Arsu na nam ga je preporučila. Drago mi je da smo pobedili mnoge klubove, tražili smo duže vreme krilo, ima brzinu, ali se dobro snalazi i na malom prostoru. Ono što Milojević voli to je da se dobro snalazi i u defanzivi. Ubeđen sam da će biti veliko pojačanje za Crvenu zvezdu", rekao je Mrkela.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara