Đan Pjero Gasperini (©Reuters)
Đan Pjero Gasperini (©Reuters)

Gasperini: Finansijski smo jaki, na terenu ćemo biti još jači

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.03.21. | 12:55

“Iako nas i dalje doživljavaju kao klub za razvoj igrača”, kaže trener Boginje

Često se dešava da neki manji klub bljesne, nađe se u vrhu tabele, bori se te sezone za trofeje, a onda se već naredne vrati u prosek, pa na blistavu godinu ostanu samo uspomene.

Verovalo se da će takva priča biti i sa Atalantom. Završila je 2019. godinu kao treća, našla se u Ligi šampiona i po nekom nepisanom pravilu, trebalo je da to bude – to. Kraj. Ali, Boginja je imala drugačije planove.

Izabrane vesti

Prošlu sezonu je okončala ponovo kao treća, još jednom je zaigrala u evropskoj eliti i namučila je Real Madrid, a sada je četvrta na tabeli Serije A, sa opipljivim šansama da se pomeri naviše. Imaće priliku da se 19. maja sa Juventusom bori za trofej Kupa Italije, a upravo taj pehar iz 1963. je jedini koji ima u klupskoj istoriji.

Sve kada se sabere, vidi se da Atalanta nije “igrala samo jedno leto”. Trener Boginje iz Bergama Đan Pjero Gasperini tvrdi da crno-plave uzlet tek čeka!

U budućnosti vidim Atalantu jaču. Mnogo snažniju. Dve sezone u Ligi šampiona su nas mnogo osnažile i sa tehničke i sa psihološke strane. Klub je porastao ekonomski i u iskustvu koje je stekao. Perkasi (predsednik kluba, prim.aut.) je postao još bolji i jači. Kod svih ostalih rivala vidim ekonomske probleme, dok je naša ekonomska situacija vrlo jaka. Sada je samo pitanje kako da iskoristimo sve te prednosti koje imamo”, počeo je Gasperini priču za Eko di Bergamo.

Rekao je trener Atalante šta mu je potrebno da bi tim bio u narednoj sezoni još jači.

Ideje su na stolu. I ne želim više da slušam “ovo je teško ostvarivo”, jer sve može da se popravi. Naravno, kada dostignete ovaj nivo, onda je teško osloniti se na strance, igrače koji tek dolaze u zemlju. Nama su potrebni spremni fudbaleri, koji dobro poznaju ligu. I kada govorimo o kvantitetu, potrebni su nam igrači za bolju ravnotežu u svim linijama tima”.

Otkrio je Gasperini zašto tekuća sezona nije bila bolja za Atalantu.

Na jesen, posle odličnog starta, dve reprezentativne pauze su nam nanele ozbiljne udarce. Naše stabilnosti više nije bilo. Tim je bio skoro slomljen, slabo smo imali dinamičnosti na terenu, nismo imali ravnotežu. To više nije bio moj tim, nije mi se sviđao... Nije samo problem sa Gomezom uticao na to, bilo je mnogo razloga”.

Dva su cilja ostala za Boginju do kraja sezone: da ponovo izbori mesto u Ligi šampiona i da osvoji Kup Italije.

Idemo na sve! Atalanta igra za sve. Ali, kada bih morao baš da biram, onda bih se odlučio za plasman u Ligu šampiona. Inter je daleko, Milan ima četiri boda više, tu su i Juventus, Napoli, Roma... I među njima”.

Bliži se letnji prelazni rok i po običaju veliki broj fudbalera Atalante se dovodi u vezu sa drugim klubovima.

Glasine koje redovno kruže oko naših igrača samo pokazuju da nas drugi i dalje doživljavaju kao razvojni klub, od kojeg se mogu uzeti igrači. Probaju da nam unesu nemir, ne shvatajući da su naš klub i okruženje oko njega veoma, veoma jaki. I da želimo samo da napredujemo. Ali, slažem se s onima koji kažu da se samo teren računa. Mi smo Atalanta i neće nas niko poremetiti”, poručio je Đan Pjero Gasperini.


tagovi

AtalantaSerija AĐan Pjero Gasperini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara