Gasperini (©Reuters)
Gasperini (©Reuters)

Gasperini: Napoliju hvala što me ceni, ali veran sam Atalanti

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.05.24. | 22:35

Sjajni stručnjak ostaje u klubu iz Bergama

Osvojila je Atalanta prvi evropski trofej u istoriji – Ligu Evrope. Ima šansu da Seriju A završi na trećem mestu. Sve kada se sabere, sjajna sezona za Boginju predgrađa. A, navijači su večeras čuli još jednu, za njih, divnu vest: trener Đan Pjero Gasperini ostaje u klubu!

Imao je Gasperini poziv Napolija, vrlo primamljivu ponudu, međutim, večeras je saopštio da ostaje u Atalanti i za narednu sezonu.

Izabrane vesti

Na pitanje da li je razmišljao o ponudi Napolija, Gasperini je rekao:

„Bio sam koncentrisan na naše utakmice u Ligi Evrope, Seriji A i Kupu Italije. Očigledno je da De Laurentis (predsednik Napolija, prim.aut.) godinama pokazuje naklonost ka meni kao treneru i to me čini zadovoljnim, ali mislim da sam, na kraju krajeva, samo jedan od brojnih trenera na listi želja tog kluba“, rekao je Gasperini.

I onda poentirao:

„Napoli će izabrati šta je najbolje za njega, a ja sam vezan za Atalantu i ostaću ovde. Siguran sam da će Napolitanci napraviti sjajan tim, pogotovo što već imaju jaku osnovu. Međutim, ja sam veran mom klubu. Nikada nisam govorio ništa drugo, niti sam ikada otvarao prostor za neke debate“.

Ne krije Gasperini da uživa ovih dana u Bergamu, nakon osvojenog trofeja Lige Evrope.

„Shvatili smo šta smo postigli, jer danas svako ko živi Bergamu maltene leti ulicama nošen euforijom. Biće narednih dana još bitnih proslava, jer ovaj tim i dalje ima želju da pobeđuje i osvaja trofeje. Biće teško sledeće sezone, ali ne verujem da će biti teže nego ove“, istakao je Đan Pjero Gasperini.


tagovi

Đan Pjero GasperiniAtalantaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara