Gasperini osvojio više bodova nego ikad sa Atalantom, ali su se šampionski snovi raspršili za samo tri dana

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.12.21. | 04:42

Prelomna tačka sezone za Boginju provincije

Od napada na skudeto do rušenja šampionskih ambicija u samo tri dana. Atalanta je ohladila svoje snove u kratkom vremenskom periodu. Posle poraza od Rome i večrašnjeg remija sa Đenovom, ekipa Đan Pjero Gasperinija je propustila priliku da se dodatno približi Interu, iako iskusni statetg do sada u karijeri nikada nije imao više bodova na polovini sezone.

Atalanta je četvrta na tabeli sa 38 bodova, ali joj je Juventus prišao na samo četiri boda zaostatka, a to može da učini i Roma, ukoliko danas (18.30) savlada Sampdoriju na svom Olimpiku.
"Drago mi je što imam 38 bodova na polovini sezone, što je rekord za vreme mog boravka u Atalanti. Sa druge straner žalim jer smo kući doneli samo jedan bod iz poslednje dve utakmice, ali globalno gledajući sezonu, možemo da budemo zadovoljni", rekao je Gasperini.

Izabrane vesti

Odlični trener je nedavno sa svojim timom eliminisan u Ligi šampiona, tako da bi veliki udarac predstavljalo to da Boginja provincije u nastavku sezone ostane i bez četvrtog mesta u Seriji A.
"Postoji mnogo aspekata koje treba razmotriti. Poniznost je u tome što sebi uvek postavljate piutanja, da vidite šta treba da se poboljša. Jer ako mislite da znate sve, onda to nije poniznost, već arogancija"
.

Atalanta nije neko ko se razbacuje u prelaznim rokovima, tako da ni ove zime ne treba očekivati nikakve preterane izdatke u Bergamu.
"Ovde imam dobre momke, ne znam šta bi se moglo desiti u januaru, ali pokušaću da unapredim one igrače koje imam", rekao je Gasperini.

Atalanta će biti u prilici da do 6. januara, kada se nastavlja sezona, potpuno konsoliduje svoje redove. Prvi protivnik Gasperinijevom timu istog dana biće Torino, dok tri dana kasnije Boginja provincije ide na gostovanje Udinezeu na Friuliju. Već 16. januara je na programu derbi sa Interom u Bergamu, a šest dana kasnije gostovanje Laciju u Rimu.


tagovi

Đan Pjero Gasperini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara