Sramota! Dan Petresku napravio izmenu u 25. sekundi!? Kod mene igraju najbolji, a ne mladi fudbaleri (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.03.20. | 22:05

Trener Kluža u centru pažnje

Pravila postoje da bi se – kršila. Samo što je Dan Petresku debelo prešao granicu i navukao na sebe gnev fudbalskih zaljubljenika kako u Rumuniji, tako i u ostatku Evrope. Trener Kluža povukao je nesvakidašnji potez na zatvaranju drugog kola plej-ofa Lige 1 pošto je tokom gostovanja Gaz Metan Medijašu (0:0) zamenio igrača posle 25 sekundi!? I slovima: dvadeset i pet sekundi!?

O čemu je reč?

Izabrane vesti

U cilju promocije talenata, Rumuni su letos uveli pravilo da svaka ekipa među staterima prvenstvene utakmice ima makar dvojicu igrača mlađih od 21 godine. Jedan od njih mora da igra ceo meč, drugi može da bude zamenjen. Petresku je očigledno dobro prošešljao propise, pošto nigde ne piše koliko jedan od te dvojice mora da se zadrži na terenu, pa je još pre početka susreta nagovestio da će nesrećni 18-godišnji Razvan Alin Fika biti žrtvovan.
Staviću ga da igra samo da bih ispoštovao pravilo o U21 igračima. Fika je talentovan momak, imamo poverenje u njega, ali bi najpre trebalo da igra utakmice u svom uzrastu pre nego što se prebaci na ovaj nivo fudbala. Nažalost po njega, večeras će igrati baš malo“, bez stida je u kameru Digi sporta izgovorio Dan Petresku koji trenutak pre početka utakmica.

I jedva je dočekao prvi prekid da zameni Fiku, koji za 25 sekundi nije stigao ni da se oznoji, kamoli pipune loptu. Ako mu je za utehu, mada čisto sumnjamo, bar će biti upisan u almanahe rumunskog fudbala kao fudbaler koji je najbrže zamenjen u tamošnjoj ligi. Pribegavali su i treneri drugih klubova sličnom triku, međutim, niko nije toliko radikalan kao Dan Petresku, pa koji je ovom izmenom srušio rekord postavljen u 24. kolu kad je na susretu FCSB – Akademika Klinlčeni, 10. februara, Bogdan Ilie zamenjen posle pet minuta. Ovde su u pitanju sekunde.

Dan Petresku nije ni trepnuo. Na kraju krajeva, još u julu prošle godine najavio da će ovako nešto izvesti.
Ako držim igrača na terenu pet minuta, kako utičem na njegov razvoj? Kako ga edukujem? A moram da ga stavim. Nemam drugu opciju, osim da ga uvestim u startnih 11 i izvedem u prvom minutu. Pravilo je protiiv fudbala. Nisu rezultati naše mlade reprezentacije dobri zbog ovog pravila, već zato što imamo kvalitetnu generaciju. Ako neko vredi, igraće bilo gde i bilo kad. Ne zaboravite da većina mladih reprezenativaca dolazi iz Akademije Georgea Hadžija, tako da za mene pravilo nema nikakvog smisla. Kao treneru, vezane su mi i ruke i noge. Nije pošteno. Moram da pošaljem na teren najbolje što imam“, govorio je šef stručnog štaba Kluža uoči početka novog prvenstva.

Delovalo je da ima prođu njegov takmičarski fudbal, u kome baš i ne mari za rumunske fudbalere (u Medijašu samo četvorica među starterima, od toga pomenuta dvojica zato što su morala). Na kraju krajeva, plasirao se u prolećnu fazu Lige Evrope (zaustavila ga Sevilja), lider je prvenstva, ali ovog ponedeljka baš mu se nije dalo da pobedi, pa je protiv Gaz Metana ostalo početnih 0:0, iako je umesto Fike igrao 25-godišnji Konstantin Paun Aleksandru, pa je Kluž dozvolio drugoplasiranom FSCB-u da mu priđe na četiri boda zaostatka.

Još je pred kraj utakmice Dan Petresku dobio žurti karton zbog prigovora, pride ostao bez Ovidijua Hobana za naredni meč usled isklučenja iskusnog veziste u nadoknadi.

Karma, šta li je?

RUMUNIJA 1, PLEJ-OF - 2. KOLO

Petak
Astra - Botošani 1:0 (0:0)
/Tamaš 64pen/

Nedelja
FCSB - Univerzitatea Krajova 4:1 (1:1)
/Oajda 23, 57, Tanase 79, Man 84 – Barbut 45/

Ponedeljak
Gaz Metan - Kluž 0:0


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara