Đenaro Gatuzo (©Reuters)
Đenaro Gatuzo (©Reuters)

Gatuzo pred vratima Mestalje, u Singapuru dogovara posao

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.06.22. | 03:32

Italijan bi uskoro mogao da preuzme ekipu Valensije od Hosea Bordalasa

Posle godinu i po dana u Napoliju, a pre toga na klupi Milana, Pize, grčkog OFI-ja, Palerma i Siona, Đenaro Gatuzo sezonu za nama proveo je bez angažmana.

Imao je nekadašnji reprezentativac Italije prošlog leta dogovoren posao u Fjorentini, međutim, sredinom juna - samo dve nedelje pre nego što je saradnja trebalo da krene - došlo je do obrta i poništavanja dogovora.

Izabrane vesti

Prošlo je više od godinu dana kako Gatuzo ne radi kao trener, ali bi to uskoro moglo da se promeni. Po pisanju Tutomerkata, koje prenose i španski mediji, 44-godišnji strateg nalazi se pred novim radnim zadatkom - vođenjem Valensije.

Navodno je Italijan trenutno u Singapuru zajedno sa svojim menadžerom, čuvenim Žoržom Mendešom, koji je prijatelj najvećeg akcionalara kluba sa Mestalje, Pitera Lima. Upravo sa njim se i odvijaju pregovori, a ostale su još samo sitnice do konačnog dogovora.

Jedna od "sitnica" je i rastanak sa aktuelnim trenerom Valensije, Hoseom Bordalasom, mada španski mediji navode da u dvogodišnjem ugovoru koji važi do leta 2023. postoje izlazne klauzule za obe strane, a kako je Lim nedavno otpustio predsednika Anila Murtija, očekuje se da isto učini i sa 58-godišnjim trenerom iz Alikantea, koji se u finišu sezone našao na udaru nezadovoljnih navijača.

Pod Bordalesovim vođstvom Valensija je prošlu sezonu završila na devetom mestu Primere, ali se posle dugo vremena opet borila za trofej pošto je igrala finale Kupa kralja, međutim, Betis je bio uspešniji u izvođenju penala.

Gatuzo u svojoj trenerskoj biografiji ima osvojen Kup Italije sa Napolijem 2020. godine, a do rastanka sa Napolijem došlo je kada u poslednjem kolu sezone 21/22. nije uspeo da sa svojim timom na domaćem terenu savlada Veronu i osigura četvrto mesto u Seriji A, odnosno plasman u Ligu šampiona. Bilo je 1:1, pa se Juventus pobedom protiv Bolonje našao na bod ispred velikog rivala sa juga Italije.


tagovi

Đenaro GatuzoLetnji prelazni rok 2022ValensijaHose Bordalas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara