(©Starsport)
(©Starsport)

Gavrić vratio Pazar na pobednički put: Trebalo je da u 15. minutu vodimo 3:0

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.10.22. | 14:38

„Nadam se da ćemo od Mladosti da ponovo krenemo u isti trijumfalni niz", kaže ofanzivac plavo-belih

Kada za nekih pola sata na terenu upišete asistenciju i postignete gol, a vaš tim sa 1:1 dođe do 3:1, onda ste apsolutni meč-viner.

Takva rola pripala je ofanzivnom vezisti Novog Pazara Nenadu Gavriću protiv lučanske Mladosti, kada je u završnici najpre omogućio Bojici Nikčeviću da nastavi svoju sezonu iz snova, a potom mirnu loptu Nikole Bogdanovskog upućenu sa desnog boka snažnim i preciznim šutem sa distance sprovede u mrežu vrlo dobrog Željka Samčovića.

Izabrane vesti

Posle treće ovosezonske asistencije, fudbaler sa šampionskom titulom iz perioda u crveno-belom dresu upisao je pazarski prvenac. Za manje od 200 minuta provedenih na terenu tokom pet utakmica, to je više nego korektan učinak.        

"Prvo bih želeo da pohvalim celu ekipu jer nismo stali kod rezultata 1:1. Mislim da smo celu utakmicu napadali, a u 15. minutu trebalo da bude 3:0 za nas. Nažalost, Andrija Majdevac je promašio penal, a Mladost nam je dala gol za izjednačenje. U finišu, na moj centaršut Nikčević je dao evro gol, a zatim sam dobio odličnu povratnu loptu od Bogdanovskog, koju sam krunisao mojim prvim golom u sezoni. Nadam se da neće da bude i poslednji", raspoložen je Gavrić dok za Mozzart Sport analizira pobedu svog tima u prvoj utakmici 13. prvenstvene runde.

Novi Pazar je opet visoko kotiran. Kolo je, istina, nekompletno, ali 24 boda i treće mesto u Mozzart Bet Superligi je učinak za respekt. Gavrić zna posledicu Pazarovog uzleta.

"Uvek potenciram da na svakom treningu dajemo maksimum. Zaista radimo fenomenalan posao vođeni Vladimirom Gaćinovićem i njegovim stručnim štabom, a znam i da nećemo da stanemo. Svestan sam da se napravila velika euforija posle onolikih pobeda. Eto, posle toga smo kiksnuli dva puta, protiv Crvene zvezde i Kolubare, ali nadam se da ćemo od Mladosti da ponovo krenemo u isti niz".

Došao je na obale Jošanice i Raške pre manje od mesec i po, posle šestog kola. Gaćinovićeva četa je hvatala zamajac nakon trijumfa na Džaizkoin areni nad Partizanom (1:0), TSC-om u Bačkoj Topoli (1:0) i Radničkim u Nišu (3:1). Bez obzira što se ubrzo po dolasku uverio da Pazar poseduje kvalitet i što ima odlična iskustva sa Gaćinovcihem tokom zajedničkih trenutaka kraj Nišave, od kraja jeseni 2020. do proleća 2021. godine, priznaje da je i sam iznenađen dosadašnjim bilansom.                          

"Iskreno, nisam ovo očekivao. Znam da je Novi Pazar veliki klub, ali ko bi mogao da pretpostavi da će posle tri poraza na prve tri utakmice da veže toliko dobijenih utakmica, čak sedam. Kada dišete kao jedan i dajete sve za svaki duel i loptu, to celoj ekipi mora da se vrati". 

Do kraja jesenjeg semestra ostalo je još šest ispita, a naredno polaganje je na katedri u Surdulici. Radnik je u još većim problemima od Mladosti, na samom začelju.     

"Sigurno da je to teško gostovanje. Idemo na pobedu, kao i uvak, ali najpre malo da odmorimo. Razmišljamo samo o Surduličanima, iako nam posle toga stiže Vojvodina. Biće to derbi za krcat stadion. Jedva čekamo da se vrati publika na tribine. Znamo da je ovde specifična atmosfera i 'vruć teren', da su navijači fenomenalni. Želimo da sve to osetimo na našoj koži", završava priču Nenad Gavrić, glavni arhitekta novopazarskog trijumfa nad Lučancima.



tagovi

Nenad GavrićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara