Zlatan Ibrahimović (©AFP)
Zlatan Ibrahimović (©AFP)

Gaženje Hamarbija i slatka osveta bludnom sinu Zlatanu

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.07.20. | 20:50

Klub iz kojeg je potekao švedski as, Malme savladao sa 3:0 mrske rivale čiji je Ibrahimović jedan od vlasnika

Veliki derbi švedskog fudbala to odavno nije. S obzirom da Hamarbi nije uzeo ni boda od mrskog Malmea već tuce godina, malo ko je mogao da očekuje ikakav drugi scenario pre ovog susreta osim pobedu domaće ekipe. I tako beše - Malme je slavio sa velikih (3:0).

Sve je bilo gotovo već posle minut igre u drugom poluvremenu kada je Markus Atonson na asistenciju Jo Ingea Bergeta postavio, ispostaviće se konačan rezultat. Nakon tog pogotka, sve je bilo jasno.

Izabrane vesti

Zanimljiva je pozadina ovog derbija i sve se vrti oko jednog, dobropoznatog imena - Zlatana Ibrahimovića. Švedski as je naime potekao u Malmeu, ali je nedavno kupio četvrtinu deonica rivalskog Hamarbija i tako ubo u srce hiljade njegovih navijača koji u srcu nose Nebeskoplave. Pokazali su mu to skrnavljenjem spomenika u prestonici i to u više navrata. Tako da im je ova pobeda posebno slatka, iako nisu mogli da je posmatraju sa zatvorenih tribina Eleda stadiona.

Malme je pritom odličnom, pre svega efikasnom igrom u 10.kolu Alsvenskana pokazao da ga ne smatraju slučajno za glavnog favorita za osvajanje titule koju brani Jurgordon. I pored slabijeg početka sezone u najvećoj zemlji Skandinavije tim iz prestonice polako "ubrzava" te bi ga u narednom periodu valjalo imati što češće na tiketima.

ŠVEDSKA 1 – 10. KOLO

Sreda

Jurgorden – Estersund 0:0

Heken – AIK Stokholm 4:0 (2:0)

Norćeping – Varberg 2:0 (1:0)

Četvrtak

Geteborg - Falkenberg 2:2 (1:0)

Helsingborg - Erebro 1:1 (0:1)

Kalmar - Sirijus 1:1 (0:1)

Malme - Hamarbi 3:0 (2:0)

Mjelbi - Elfsborg 0:5 (0:4)




tagovi

Zlatan IbrahimovićMalmeHamarbiŠvedska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara