©Reuters
©Reuters

Gde bi bio da nije bilo povreda? Erik Lamela, jedini Argentinac koji je postigao dvocifreni broj golova u Italiji, Engleskoj i Španiji

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.05.23. | 14:41

Ofanzivni vezista Sevilje procvetao od dolaska Hosea Luisa Mendilibara

Bliži se finale Lige Evrope. Koplja će ukrstiti Murinjova Roma i šestostruki osvajač ovog takmičenja, Sevilja. Ekipa iz glavnog grada Andaluzije je rekorder po broju titula (6) u drugom po jačini evropskom takmičenju. Igre u Primeri ove sezone često nisu bile na nivou na kom treba da igra klub renomea andaluzijskih crveno-belih, pa je Sevilja u jednom trenutku bila u opasnijoj zoni. Zbog loših rezultata otpušten je Horhe Sampaoli, a na njegovo mesto stigao je Hose Luis Mendilibar, koji je totalno preporodio ekipu.

Sevilja ne zna za poraz na poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima. Trenutno, jedan od protagonista tima iz Andaluzije je Erik Lamela (31). Postigao je pobednosni gol u polufinalu Lige Evrope protiv Juventusa u produžecima, a u sredu je bio strelac u remiju protiv novog člana Segunde, Elćea. Popularni „Koko“ je ovim golom postao prvi Argentinac kojem je pošlo za rukom da postigne najmanje deset golova u Primeri, Premijer ligi i Seriji A.

Izabrane vesti

Bivši igrač Rivera, Rome i Totenhema ove sezone je na 41 zvaničnoj utakmici postigao osam golova, a tri puta asistirao. Lamela je svoju igru podigao na najviši mogući nivo u pravom trenutku, neposredno pre finala u Budimpešti.

Mendilibar je tokom druge polusezone dosta rotirao na poziciji iza napadača, ali u poslednje vreme, Lamela je prva opcija na tom mestu, uprkos problemima sa leđima koji ga muče. Erik je prošle sezone bio četiri meseca van terena zbog operacije ramena i bilo je potrebno dosta vremena da bi ovaj kreativni ofanzivac vratio barem u približnu formu, nalik periodu u Romi.

Argentinac je u Evropu stigao 2011 godine iz River Plejta, a Roma je za njegove usluge izdvojila 17.000.000 evra. Erik je tokom perioda u Vučici postigao 19 ligaških golova na 62 utakmice. Posle samo dve godine, Lamela je potpisao za Totenhem, a Đalorosi su od transfera dobili 30.000.000 evra.

Česte povrede u dresu Pevaca nisu dozvolile tehnički izuzetno potkovanom igraču da ispuni svoj pun potencijal, iako je bilo lepih momenata, pa je 2021. dobio Puškaš nagradu za čuvenu „rabonu“ protiv Arsenala. Na leto 2021. po isteku ugovora, kao slobodan igrač pojačao je Sevilju i potpisao ugovor do leta 2024.


tagovi

Hose Luis Mendilibar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara