Gde bi bio Partizan da nema Nathovih penala?

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.11.20. | 10:40

Srećom po crno-bele, Izraelac je toliko vešt da je svaki put ostavio golmane bez šanse

Ono što je godinama za Nju Ingland bio Adam Vinatijeri, to je ove sezone za Partizan Bibars Natho. Spasilac!

Da nema Izraelca i njegovih milimetarski precizno izvedenih kaznenih udaraca, crno-beli bi bili u sredini tabele!? Nalik čuvenom NFL šuteru, što se pojavljivao na terenu kad je bilo potrebno vaditi kestenje iz vatre i obično pogađao, tako je iskusni vezista neumoljiv sa bele tačke, sposoban da zaustavi slobodan pad tima iz Humske u prosečnost superligaškog karavana.

Izabrane vesti

Četiri puta dobio je Natho priliku da puca sa „kreča“, svaki put bio precizan, a u oči upada činjenica da je redovno odgovornost preuzimao pri nerešenom rezultatu. Što znači da je sam pokrenuo Parni valjak ka dopisivanju još osam bodova. Na premijeri u Kruševcu bilo je 1:1 kad je u 86. minutu savladao Aleksu Jordanova, tri sedmice kasnije bio je uspešniji od Milivoja Prekovića dok je na semaforu stadiona u Humskoj stajalo 0:0 tokom okršaja sa Inđijom, početni rezultat pretvorio je u pobedu u Užicu matiravši pred kraj susreta Miloša Čupića iz Zlatibora, da bi minulog vikenda početkom drugog poluvremena primorao na kapitulaciju i Mačvinog Miloša Gordića u situaciji kad domaćin iz igre nije mogao do gola.

Tri od četiri pogotka Birbasa Natha pala su u drugom poluvremenu, dva u završnih deset minuta utakmica, jedino je na meču sa Inđijom (jedanaesterac izveden u 20. minutu) bilo dovoljno vremena za njegove saigrače da završe posao. Alarmantno je za sve u Humskoj da bi Partizan imao daleko skromniji učinak u prvenstvu da nije mogao da se osloni na nekadašnjeg člana CSKA i Olimpijakosa.

Bez šest bodova, direktnom posledicom Nathove veštine iz susreta sa Napretkom, Zlatiborom i Mačvom, Partizan bi bio na deobi desetog mesta sa Metalcem (!?), a da, kojim slučajem ostao bez još dva iz duela sa Inđijom, pao bi u rang TSC-a i Javora, sudeonika 11. mesta.

Koliko crno-beli žive od Nathove smirenosti videlo se i van granica Srbije. Pogađao je i dok je bilo 0:0 protiv RFS-a i Sfintula. Sme li neko da stavi ruku u vatru da bi ekipa prošla dva kola kvalifikacija za Ligu Evrope da nije imala tako sigurnog izvođača? U obe utakmice, protiv Letonaca kući i Moldavaca na strani, neprestano je kružio oko kaznenog prostora rivala, bez plana kako da osvoji teritoriju ili suruši bunkere. I dočekao da sudije (opravdano) pokažu na belu tačku.

Otkako se obreo na Topčiderskom brdu, Bibars Natho je za sezonu i kusur izveo 11 penala. Pet u prethodnom, šest u ovom takmičarskom ciklusu. Sve je realizovao. Štaviše, golmani ga nijednom nisu pročitali. Nisu bili ni blizu, iz jednostavnog razloga što iskusni vezista čeka da čuvari mreže padnu i tek onda puca. Najčešće plasira po zemlji ili tek malo podigne loptu (izuzetak je gostovanje u Moldaviji). Ono što ga čini teškim za čitanje je nepredvidivost. Menja strane. Šest puta je tukao desno, pet levo. Protivnici nemaju šansi.

A treneri, najpre Savo Milošević, sad Aleksandar Stanojević, imaju poverenja. Dilema je samo imaju li Grobari poverenja u aktuelni tim koji malo-malo mora da „otvara“ rivale – penalima?


tagovi

Bibars Natho

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara