FOTO: AFP
FOTO: AFP

Genk pred dolazak u Leskovac i 11. utakmicu zaredom ostao neporažen, ali je zaboravio da pobeđuje

Vreme čitanja: 4min | ned. 01.10.23. | 21:17

Sen Žiloaz i Gent na deobi liderske pozicije nakon devetog kola Župiler lige

Za samo četiri dana popularni Štrumfovi stižu u Leskovac na megdan Čukaričkom. Duel drugog kola grupne faze Lige konferencije dočekaće pomešanih osećanja, jer nisu poraženi ni u 11. uzastopnom duelu u svim takmičenjima, ali su istovremeno vezali četvrti remi, i to tako što im je tim s dna tabele Župiler lige Vesterlo dao gol pred sam kraj za konačnih 3:3 (2:1).

Delovalo je da će Genk konačno trijumfovati, tek drugi put od početka septembra, budući da je na pola sata pred završetak imao dva gola prednosti 3:1. Ekipa Vutera Vrankena zakoračila je ka pobedi golovima Danijela Munjoza, Žorisa Kajembea i Džozefa Pentsila, ali ju je poremetio crveni karton Kristofera Bonsua u poslednjim trenucima prvog poluvremena pri rezultatu 2:1.

Izabrane vesti

Na krilima dvojice mladih domaćih igraća Vesterlo je uspeo da tek treći put u dosadašnjih devet kola ostane neporažen. Najpre je 19-godišnji Lukas Stasin smanjio na 3:2 u 60. minutu, da bi konačnih 3:3 postavio tek godinu dana stariji Tur Romens u 89. minutu.

Seriju nerešenih rezultata aktuelni vicešampion Belgije započeo je u prvom kolu Lige konferencije, kada je odigrao 2:2 protiv Fjorentine, a na to su se nadovezali remiji protiv Sint Trojdena, Klub Briža i sada Vesterloa. Podsetimo, duel protiv Brđana odigraće u četvrtak (21.00).

Još jedan od aktera one lude trke za šampionsku titulu prošle sezone izašao je danas na teren. Sen Žiloaz zabeležio je i treću pobedu u poslednjih osam dana. Trećeplasirani tim iz prethodne sezone slavio je na svom terenu protiv Šarlroe 3:1. Sva četiri pogotka viđena su u prvom poluvremenu, a u glavnoj ulozi bio je 24-godišnji Englez Ros Sajks. Mladi Englez danas je bio dvostruki strelac, a to znači da je samo na ovom meču dao isto golova kao za celu prošlu sezonu.

Kiks u borbi za vrh napravili su fudbaleri Briža. Razočarani su navijači domaćih napustili Jan Brejdel, posebno imajući u vidu da njihovi ljubimci nisu uspeli da iskoriste pravu opsadu gola Sint Trojdena u poslednjih dvadesetak minuta. Činilo se u prvi mah da je Briž poveo u najboljem mogućem trenutku, kada je odmah po povratku iz svlačionice Danac Andreas Skov Olsen dao gol u 47. minutu. Nije se predao Sint Trojden, a izjednačenje je stiglo u 66. minutu, kada je Abubakari Koita uhvatio Simona Minjolea na krivoj nozi. Zanimljivo je da je ovo treća uzastopna utakmica na kojoj je Briž odigrao 1:1, s tim da je prethodna dva puta to uradio protiv mnogo zvučnijih protivnika, Bešiktaša i Anderlehta.

Kako je Briž ostao bez pobede, to je mogao da iskoristi Gent i preuzme lidesku poziciju. Ipak, popularni Bizoni su osvojili je samo bod protiv debitanta u Župile ligi Molenbeka 1:1. Supertalentovani Malik Fofana doveo je favorita u vođstvo pogotkom u 24. minutu, ali je klub koji postoji tek osam godina, a već je dosepo u najviši rang belgijskog fudbala poravnao preko Senegalca Mahtara Geja. Afričkom ofanzivcu to je već četvrti gol u prvenstvu na sedam nastupa, a prošle sezone nije dao niti jedan u španskoj segundi, gde je igrao za Saragosu. U tim Genta se nakon povrede vratio i sjajni Gift Orban, pošto je ušao s klupe u 68. minutu. Ipak, 20 minuta bilo je nedovoljno Nigerijcu da zatrese mrežu.

Nakon devet odigranih kola Sen Žiloaz i Gent su na deobi prvog mesta sa po 19 bodova, Anderleht je trećeplasiran sa samo jednim bodom manje, dok je Klub Briž sada zaostao i ima tri boda manje od vodećeg dvojca.

Ispod možete pogledati golove s utakmice Klub Briž - Sint Trojden 1:1


BELGIJA 1 – 9. KOLO

Petak

Kortrajk – Serkl Briž 2:1 (0:0)

/De Neve 58, Dejvis 77 – Lopez 90+2/

Subota

Eupen – Anderleht 1:3 (1:1)

/Nuhu 38 – Drajer 1, Pashujese 67 ag, Vaskes 88/

Leven – Standard Lijež 1:2 (0:1)

/Mendil 64 – Kanga 43, Sovah 80/

Mehelen – Antverpen 0:0

Nedelja

Sen Žiloaz - Šarlroa 3:1 (3:0)

/Sajks 17, 45+4, Burdžis 45 - Gujagon 28/

Genk - Vesterlo 3:3 (2:1)

/Munjoz 10, Kajembe 45+1, Pentsil 50 - Stasin 19, 60, Romens 89/

Klub Briž - Sint Trojden 1:1 (0:0)

/Skov Olsen 47 - Koita 66/

Molenbek - Gent 1:1 (0:1)

/Gej 45+4 - Fofana 23/



tagovi

Klub BrižVesterloGenkBelgija 1Župiler Pro ligaSint TrojdenŠarlroaUnion Sen Žiloaz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara