Rajan Gigs (Foto: ©Reuters)
Rajan Gigs (Foto: ©Reuters)

Gigs podneo ostavku na mesto selektora Velsa

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.06.22. | 22:27

Legenda Mančester junajteda nije želela da privatnim problemima utiče na pripreme Zmajeva za Mundijal

Fudbalska reprezentacija Velsa igraće na Svetskom prvenstvu po prvi put posle 64 godine, ali Rajan Gigs neće biti deo istorije Zmajeva. Legendarni fudbaler Mančester Junajteda zvanično je istupio sa mesta selektora velške reprezentacije.

Ostrvski mediji najavili su ranije u toku dana da je ovakav epilog i te kako realan, da bi Gigs u ponedeljak uveče izašao u javnost i saopštio odluku da napušta kormilo reprezentacije, uz obrazloženje da ne želi da privatnim problemima remeti pripreme Velsa za predstojeći Mundijal u Kataru.

Izabrane vesti

Podsetimo, FS Velsa je još u novembru 2020. godine suspendovao Gigsa do daljeg zbog optužbi da je fizički nasrnuo na svoju bivšu devojku, a potom i na njenu sestru. Gigs je optužbe negirao, ali će nevinost morati da dokaže na suđenju u avgustu koje bi trebalo da potraje oko dve nedelje.

"Nakon dugog razmatranja, povlačim se sa pozicije selektora reprezentacije Velsa. Bila je čast i privilegija da vodim svoju zemlju, ali je sasvim ispravno da se FA Velsa, stručni štab i igrači pripremaju za turnir sa sigurnošću, bez ikakvih spekulacija oko pozicije selektora. Ne želim da pripreme moje zemlje za Svetsko prvenstvo budu pogođene, destabilizovane ili na bilo koji način ugrožene konstantnim interesovanjem oko ovog slučaja. Imao sam sreću da uživam u nezaboravnim trenucima tokom tri godine provedene na čelu nacionalnog tima", rekao je Gigs.

Njega će na mestu selektora naslediti dosadašnji zamenik Robert Pejdž. Bivši menadžer engleskih niželigaša vodio je Vels nešto više od godinu i po dana i u tom periodu ostvario deset pobeda od kojih je daleko najznačajnija ona od pre petnaestak dana protiv Ukrajine kojom su Zmajevi izborili plasman na Mundijal.


tagovi

Rajan GigsFudbalska reprezentacija Velsa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara