Glavna tema u Madridu: Zašto je Zidan "sklonio" Edegarda i Valverdea?

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.01.21. | 10:13

Urugvajac ulazi sa klupe, dok je supertalentovani Norvežanin poslednji put bio starter 1. decembra

Zinedinu Zidanu je teško ući u glavu, a to ne uspeva ni najvažnijim tamošnjim medijima, pa Marka konstatno postavlja pitanje o pojedinim odlukama legendarnog Francuza. Ono najsvežije se tiče statusa dvojice mladih igrača Martina Edegarda i Federika Valverdea. Urugvajac i Norvežanin u potpunosti su ispali iz prvog plana, jer Zidan očigledno smatra da ovo nije trenutak u kojem oni mogu da pomognu ekipi.

Valverde je bio pravo osveženje pre početka pandemije prošle godine. Pre samo godinu dana bio je proglašen za najboljeg igrača španskog Superkupa, tada je zadivio sve svojim sposobnostima da menja Realovu igru u manevru, ali je trenutno u potpuno drugom planu. Edegard je letos stigao kao "pojačanje" nakon blistave pozajmice u Sosijedadu, ali je u poslednjih pet utakmica odigrao samo pet minuta.

Izabrane vesti

Obojica su trenutno u vrlo neprijatnoj situaciji. U klubu i dalje veruju da mogu mnogo da doprinesu ekipi, ali takvo mišljenje trenutno nema i Zidan. Valverde je u nešto povoljnijoj situaciji, jer je u ovom trenutku četvrti izbor u veznom redu i neka vrsta uobičajene zamene za neustrašivu trojku Modrić-Kasemiro-Kros, dok je Edegardova situacija značajno komplikovanija.

Norvažanin je poslednji put bio starter u neprijatnom porazu od Šahtjora 1. decembra, pa vlada mišljenje da je on proglašen krivcem za taj neuspeh. Supertalentovani fudbaler je stoga doživeo emotivni udarac i u ovom trenutku nema mogućnost da se psihološki vrati u život.

Ipak, ono što je najizvesnije jeste da je Zidan shvatio da mu u trenutku kada se lomi sezona pravi rezultat mogu doneti samo oni najiskusniji prvotimci. Dobar niz rezultata uticao je da isti tim igra u kontinuitetu, pa je bilo znatno manje mogućnosti za eksperimente.

Marka smatra da bi to moglo da donese određene probleme klubu, jer dva važna igrača za budućnost kluba gube na težini i vrednosti, pa stoga ovakve Zidanove odluke ne nailaze na razumevanje u Realovoj upravi.



tagovi

Zinedin ZidanMartin EdegorFederiko Valverde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara