Omri Glazer posle primljenog gola protiv Rumunije (©Reuters)
Omri Glazer posle primljenog gola protiv Rumunije (©Reuters)

Glazer protiv Andore pokušava da prekine crnu seriju utakmica sa primljenim golom

Vreme čitanja: 4min | uto. 21.11.23. | 14:09

Izraelci se opraštaju od kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Andore (utorak, 20.45) u meču koji nema takmičarski značaj

Od tri grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kojima je preostalo da se ovog utorka odigra poslednje, 10. kolo, u dve praktično ne postoji takmičarski značaj. Reč je o grupama B i I, pošto je već poznato da će se Francuska, Holandija, Rumunija i Švajcarska naći na kontinentalnoj smotri.

To ne znači da neće biti interesantne utakmice koje se igraju od 20.45 časova, biće više povoda da se pogledaju pojedini mečevi. Primera radi, navijače Crvene zvezde će možda zanimati kako će Omri Glazer da se pokaže na golu selekcije Izraela, na gostovanju slabašnoj Andori. Biće to prilika za čuvara mreže crveno-belih da tek drugi put u ovim kvalifikacijama ostane nesavladan.

Izabrane vesti

Zanimljivo, na prvom meču sa Andorom 19. juna u Jerusalimu to nije uspeo. Berto Rosas je početkom drugog poluvremena savladao Glazera za 2:1, mada su Izraelci na kraju preko Solomona stigli do tesnog trijumfa od 2:1. Andora je u ovim kvalifikacijama samo postigla samo tri gola.

Jedina selekcija koja Izraelcima nije postigla gol bila je Belorusija 12. septembra, Izrael je u Tel Avivu slavio sa 1:0 pogotkom Kaničovskija u 93. minutu. Od tada Glazer nije imao mnogo nastupa bez primljenog gola, čak ni sa Zvezdom, iako se na mnogim mečevima istakao sjajnim intervencijama.


20.45: (10,5) Andora (5,00) Izrael (1,37)


U prethodna dva i po meseca, od susreta sa Belorusijom, Glazer je branio na tri meča za reprezentaciju, te 12 za crveno-bele. Nisu ga savladali samo Radnički iz Niša u prvenstvu(1:0), Trajal u Kupu Srbije (6:0), kao ni IMT. Zvezda je savladala Traktoriste sa 2:1, ali je Glazer morao da napusti igru na poluvremenu, pri rezultatu 2:0.

Što se tiče reprezentativne karijere, u novembru je Izrael odigrao tri meča i nijednom nije pobedio. Izgubio je u Prištini sa 1:0, odigrao 1:1 sa Švajcarskom, pa je poražen od Rumunije sa 2:1. Taj poslednji poraz značio je da Izrael i definitivno neće izboriti direktan plasman na Evropsko prvenstvo, ali ostaje im zato baraž u martu protiv Bosne i Hercegovine, Finske i Ukrajine.

Moj posao je da branim gol. Srećan sam što sam na ranijim mečevima pomagao ovom timu, ali sam razočaran što to nisam uspeo protiv Rumunije. Svako ima svoju ulogu u timu. Ne mogu da pronađem prave reči, loš je osećaj. Želeli smo da pošaljemo lepe vesti za sve koji su ostali u Izraelu, za vojnike i sve ostale, da ih učinimo srećnima. Nažalost, nismo uspeli“, rekao je Glazer posle tog meča, posle čega je dao nešto optimističniju izjavu:

Postoje bolja i lošija vremena. Mi smo jedan tim, zajedno na ovom prelepom putovanju. U ovoj ekipi ima veoma talentovanih dvadesetogodišnjaka, kakve mislim da ova reprezentacija do sada nije imala. Nadam se da ćemo već od marta početi da beležimo bolje rezultate“.

Ako računamo Glazeru IMT kao meč na kojem nije primio gol, onda je u seriji od šest uzastopnih mečeva na kojima je savladan. Po tri sa Izraelom i Zvezdom, za Beograđane protiv TSC-a (1:1), RB Lajpciga (1:2) i Radnika iz Surdulice (3:1).


20.45: (3,80) Rumunija (3,40) Švajcarska (2,15)


U ovoj grupi meč Rumunije i Švajcarske, koji se igra u isto vreme kao i susret u Andori, direktno će da odluči osvajača I grupe. Oni će voditi borbu za prvo mesto, koje automatski donosi i bolji šešir na žrebu, pa potencijalno i lakšeg protivnika. Rumuni su u prednosti, imaju dva poena više od Švajcaraca, tako da Sajdžijama samo trijumf odgovara.

Uz to, žele gosti i da prekinu seriju od tri uzastopna remija (sa Belorusijom, Izraelom i tzv. Kosovom), te da se trijumfalno oproste od kvalifikacija. U Lucernu su Švajcarci i Rumuni odigrali 2:2, iako je domaćin vodio sa 2:0 sve do 89. minuta. To je motiv više za Švajcarce, da se osvete rivalu i da dođu do prve pobede nad njim još od 1994. godine.

Što se tiče B grupe, derbi se igra u Atini, gde će Grčka da ugosti Francusku. Ova utakmica nema nikakav takmičarski značaj, tako da selektori obe reprezentacije mogu malo da eksperimentišu. Doduše, koliko Galski petlovi ozbiljno shvataju svaki meč najbolje je pokazao susret sa Gibraltarom pre tri dana, kada je reprezentacija sa Iberijskog poluostva deklasirana 14:0. U Parizu je Francuska pobedila Grčku sa 1:0, golom Kilijana Embapea iz penala.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO – 10. (POSLEDNJE) KOLO

Utorak

GRUPA B

20.45: (50,0) Gibraltar (25,0) Holandija (1,01)

20.45: (5,90) Grčka (3,90) Francuska (1,67)

GRUPA I
20.45: (10,5) Andora (5,00) Izrael (1,37)

20.45: (1,67) tzv. Kosovo (3,70) Belorusija (5,50)

20.45: (3,80) Rumunija (3,40) Švajcarska (2,15)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija Izraelareprezentacija Andorekvalifikacije za EPKvalifikacije za Euro 2024kvalifikacije za Evropsko prvenstvoOmri GlazerFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara