Trenutak kada Dmitrović matira Oblaka (©Reuters)
Trenutak kada Dmitrović matira Oblaka (©Reuters)

Gledaćemo još Dmitrovićevih penala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.01.21. | 10:14

Srpski reprezentativac objasnio kako je došlo do toga da on šutira penal protiv Atletiko Madrida

Iako se na kraju sezone seli u Sevilju, Marko Dmitrović nastavlja da maksimalno obavlja svoje dužnosti u Eibaru. A od juče ima jednu više.

Posle uspešno izvedenog penala protiv Atletiko Madrida za vođstvo od 1:0, ali u porazu sa 1:2, trener Hose Luis Mendilibar najavio je da će srpski reprezentativac i ubuduće preuzimati odgovornost.

Izabrane vesti

Upravo je iskusni strateg taj koji je insistirao da naš golman šutira Janu Oblaku u 12. minutu duela sa Jorgandžijama.

"Ideja je došla od Mendilibara. Već dugo mi govori da bi ja trebalo da šutiram penale. Edu Ekspozito je promašio poslednji protiv Granade i pred utakmicu sa Levanteom dogovor je bio da ja šutiram ako budemo imali penal. Sada je bio red na mene, ali žao mi je što nam gol nije bio od koristi", objasnio je Dmitrović.

Preciznim udarcem zaradio je sebi šansu da u nekoj narednoj utakmici poveća golgeterski učinak, koji mnogi navijači na društvenim mrežama već ističu kao bolji od kompletnog Liverpulovog tima u Premijer ligi od početka 2021. ili Edena Azara u Realu i nekih drugih igrača od kojih se mnogo više očekuje.

"Drugi nisu bili precizni, tako da će on šutirati sve dok ne promaši. Imamo pravilo da se izvođač menja posle pet penala ako nije bio precizan. Imamo poverenje u Dmitrovića, jako dobro šutira na treninzima", istakao je Mendilibar.

Eibaru će do kraja sezone svaki gol biti zlata vredan, pošto se ekipa trenutno nalazi na samo dva boda od zone ispadanja. Dmitrović je pokazao da bi mogao da pomogne u tome, ali će i saigrači morati da budu dosta bolji u defanzivi.

"Znali smo da ne smemo da dozvolimo Atletiku šanse, jer će ih iskoristiti, a oba gola primili smo iz individualnih grešaka. To nam se ne dešava prvi put. Radimo dobro, ali moraćemo da popravimo takve stvare i ne pravimo greške koje ne moramo", upozorio je Dmitrović ekipu.



tagovi

Marko DmitrovićHose Luis Mendilibar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara