GLOBO ESPORTE: Pomoć šestomesečnom dečaku

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.04.21. | 00:51

Brazilci o dobrotvornoj aukciji, na kojoj je prikupljeno 64.000 evra ili 426.000 tamošnjih reala

Ugledni brazilski sportski portal Globo Esporte takođe je preneo vest o dobrotvornoj aukciji, na kojoj je zahvaljujući komplaniji Mozzart prikupljeno 64.000 evra za lečenje šestomesečnog dečaka Gavrila Đurđevića, koji boluje od spinalne mišićne atrofije. Kada se ta svota prebaci u brazilsku nacionalnu valutu iznosi oko 426.000 reala.

Globo navodi da je traku na beogradskoj Marakani pokupio vatrogasac, koji ju je stavio na aucijsku prodaju, u svrhu lečenja dečaka koje je veoma skupo.

Izabrane vesti

Brazilski portal prenosi francuski L'Ekip, koji navodi da se ovakav slučaj među bebama dešava jednom na svakih 10.000 porođaja i da može da prouzrukuje čak i fatalan ishod. Takođe, napominje se i da je u Srbiji poslednjih godina sve češće sličnih akcija, koja pomažu finansiranje lečenja.

Globo podseća dase se trenutak na meču dogodio u drugom minutu nadoknade, da je Ronaldo bio ogorčen, ali da holandski sudija Dani Makeli i njegov pomoćnik Mario Diks nisu potvrdili da je lopta prešla gol-liniju. S obziro da nije bilo VAR-a, niti gol-linije tu proveru nije moglo izvršiti na samom terenu, piše Globo.


tagovi

Kristijano RonaldoMozzartkompanija mozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara