Gobeljić parafirao: Kada sam dolazio niko nije hteo u Crvenu zvezdu, a sada svi ostajemo

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.06.22. | 15:53

"Izuzetno srećan što je Crvena zvezda porasla i što iz godine u godinu raste, nadam se da će i nastaviti tako", kaže iskusni prvotimac crveno-belih

Desni bek Crvene zvezde Marko Gobeljić zvanično je produžio saradnju sa Crvenom zvezdom do leta 2024. godine, a ukoliko ostane do njegovog kraja zvanično će na Marakani zaokružiti sedam godina boravka.

Iskusni prvotimac će posle rastanka sa Milanom Gajićem postati prva alternativa Italijanu Kristijanu Pičiniju.

Izabrane vesti

"Izuzetno sam srećan što sam potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. Već pet godina sam u klubu, produžio sada na još dve, tako da bi to trebalo da bude sedam godina. Zahvalio bih se stručnom štabu i upravi na poverenju, na meni je da radi što bolje i da nastavimo sa ovakvim rezultatima", istakao je Gobeljić.

Osvrnuo se defanzivac Crvene zvezde i na period kada je stigao u klub.

"Sigurno da kada sam dolazio nisam razmišljao o tome da ćemo osvajati prvenstvo svake godine i da ćemo praviti ovakve uspehe. Sećam se kada sam dolazio da niko nije hteo u Crvenu zvezdu, a pet godina kasnije svi ostajemo, produžujemo ugovore, tako da sam izuzetno srećan što je Crvena zvezda porasla i što iz godine u godinu raste, nadam se da će i nastaviti tako".

Gobeljić je poznat po sposobnosti da igra na više pozicija, ali je i ovog puta istakao da mu pozicija desnog beka najviše prija.

"Desni bek je pozicija koja mi najviše odgovara, igrao sam i na poziciji levog beka i štopera, ali i veznog igrača, međutim smatram da na desnom beku mogu najbolje da odigram. Pokrivam više pozicija, nije mi to strano i ono što Mister traži od mene pokušavam da odradim što bolje".

Rođeni Kraljevčanin prisetio se najlepših momenata u Crvenoj zvezdi.

"Ne bih izdvajao trenutke, ali mogu da kažem da se rado sećam tog početka, ulaska u grupnu fazu Lige Evrope i pobede protiv Krasnodara. Mislim da mi je to ostavilo najveći utisak, jer niko u tom trenutku nije verovao u nas i mislim da smo tu prelomili i napravili veliki iskorak, što dalje pokazuju rezultati".

Osvrnuo se Gobeljić i na predstojeće letnje pripreme, ali i na prvi trening koji su crveno-beli odradili na Zlatiboru.

"Prvi trening je dobro prošao, mislili smo da će biti jači, ali su članovi našeg stručnog štaba dozirali. Nisu mi ovo prve pripreme sa Zvezdom na Zlatiboru, prve dve godine od mog dolaska smo bili u hotelu Palisad, zaista imamo izvanredne uslove i nadam se da ćemo se što bolje spremiti za početak sezone. Očekuje nas paklenih sedam dana, poznavajući rad kondicionog trenera Federika Panonćinija siguran sam da neće biti lako, ali znamo da moramo da prođemo ovaj deo, koji nam je najbitniji, ovih sedam dana. Posle dolazi lepši period kada ćemo igrati utakmice u Sloveniji, ali moramo proći prvo ovaj teži deo", dodao je Gobeljić.


tagovi

Marko GobeljićMitar Mrkela

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara