Enok Mvepu (©Reuters)
Enok Mvepu (©Reuters)

Godinu dana nakon transfera u Premijer ligu teškog 23.000.000 evra – kraj karijere s 24 leta

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.10.22. | 13:22

Enok Mvepu baš nije imao sreće

Ceo život napornog rada nestao u danu. Tačnije u odlasku kod doktora i dijagnozi koja je značila da Enok Mvepu sa 24 godine mora da batali fudbal. Momak iz Zambije je samo godinu dana nakon što je za 23.000.000 evra ostvario dečački san i kao igrač Brajtona stigao u Premijer ligu.

Prva sezona sasvim korektna, uprkos povredi koju je nekako pregurao, ovo već nije mogao. Srce je problem, da ne ulazimo sad u stručne termine, Brajton je objavio da bi nastavak karijere značio i ekstremno povišeni rizik od potencijalno fatalnog infarkta.

Izabrane vesti

Mvepu nije imao kud, posle 27 utakmica za Brajton, ranije uspešne karijere u Salcburgu, pa i 24 meča za reprezentaciju Zambije – morao je da okači kopačke o klin. Baš kada je i putovao da se priključi pripremama Zambije tokom poslednje reprezentativne pauze prvi put mu se slošilo. Ubrzo se saznalo da situacija nije naivna. Jedina bezbedna opcija bila je da prekine.

Dečak iz malog zambijskog grada Čambišija ima neke vesti da podeli. Stajao je uspravno i jurio san da igra fudbal na najvišem nivou. Milošću Boga je uspeo i stigao do Premijer lige. Neki se snovi ipak završavaju, pa sa tugom objavljujem da posle lekarskog saveta koji sam dobio moram da okačim kopačke o klin. Ovo ipak nije moj kraj u fudbalu, jer planiram da na neki način ostanem njegov deo”, napisao je Mvepu.

Brajtonov šef struke Roberto De Zerbi skoro pa jednako razočaran.

Mnogo mi je žao zbog Enoka. Pre nego što sam i došao u klub gledao sam sastav tima i on je bio igrač zbog kojeg sam se radovao budućoj saradnji. Učinićemo sve što možemo da mu pomognemo”.

Zdravlje ispred svega.



tagovi

Enok Mvepu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara