(©Reuters)
(©Reuters)

Gojas u krizi, Avai to koristi

Vreme čitanja: 4min | pon. 25.04.22. | 23:05

Poslednji meč 3. kola brazilske Serije A na programu je u noći između ponedeljka i utorka od 01.00 časova po srednjoevropskom vremenu

Utakmicom između Avaija i Gojasa, zatvara se treće kolo brazilske Serije A. Duel dveju ekipa koje su prethodne sezone izborile povrata u elitu ovdašnjeg fudbala, odigraće se noćas (01.00) na stadionu Resacada, u Florijanopolisu. Po rasporedu, njihov okršaj ne bi trebao da predstavlja kraj trećeg kola, ali će ostaviti na čekanju klasik između Fortaleze i Seare, odložena za 1. jun. Izmena je napravljena kako bi Trikolori mogli da odigraju finale prvenstva Seara, koje još nije dobilo svoj epilog.

Prvobitno, obračun sa Gojasom bio je zakazan za nedelju, 24. aprila. Promena datuma i vremena je na kraju bila štetna za Avai, koji bi imao priliku da izvrši veći pritisak na umornog rivala, koji je pre samo tri dana odigrao meč u Kupu Brazila protiv Bragantina. Preranu eliminaciju tima iz Florijanapolisasa istog takmičenja, sada gledaju kao pozitivan efekat. Avaji je ispao je u drugoj fazi, na svom terenu, protiv Seilandije.

Izabrane vesti

Međutim, kašnjenje je imalo i svoju pozitivnu stranu. To je dalo više vremena treneru Eduardu Baroki da sastav dovede u red posle poraza od 3:0 u prethodnom kolu od Korintijansa i pokuša da vrati Žana Pjera u formu, koji je okarakterisan kao glavno pojačanje za sezonu. Na pozajmici iz Gremija, vezista nije igrao od 26. novembra prošle godine. Prošao je kroz proces poboljšanja svoje fizičke kondicije i prvi put sada može biti u protokolu za zvaničan susret.

Avai je imao čitavu nedelju treninga i iskoristio je priliku da najavi još neka pojačanja. Prvi od njih bio je napadač Marsinjo, koji je do kraja sezone došao na pozajmicu iz Regatasa (CRB). Marsinjo je igrao za timove kao što su Remo, Sao Paulo, Sport Resife, Atletiko Paranaense, Gojas, Botafogo i Vitorija.

01.00: (2,15) Avai (3,05) Gojas (3,90)

Tim sa Aberdala takođe je napravio zvaničnu i prezentaciju napadača Vilijama Potkera, kojeg je pozajmio iz Kruzeira. Ugovor je sklopljen pred meč sa Korintijansom, ali novopridošli igrač nije bio na listi za duel u Sao Paolu, ali biće na raspolaganju za sastanak sa Gojasom. U debiju Serija A, Avai je kod kuće savladao Ameriku iz Minas Žerijasa rezultatom 1:0. Osvojena tri boda ostavila su ga, kada se uzme u obzir kriterijum za izjednačenje rezultata i gol-razlika, na 15. mestu tabele.

Uz mogućnost da igra kod kuće, Gojas je čak imao prednost u duelu protiv Red Bul Bragantina za prvo kolo treće faze, osminu finala Kupa Brazila. Međutim, na kraju došlo do preokreta i poražen je rezultatom 2:1. Apodi je posle samo devet minuta igre doveo domaće u vođstvo. Ipak, nije trebalo dugo da se Masa Bruta oporavi. Izjednačenje je u 21. minutu iz penala doneo Italo, a potpuni preokret režirao je Luan Kandido, u 63. minutu. Bio je to drugi meč pod upravom Žaira Venture Filjoa koji je preuzeo funkciju glavnog stratega funkciju nakon što je Glauber Ramos razrešen te dužnosti, posle poraza od 3:0 u prvom od Koritibe. Loš niz tako se proširio na šest mečeva u kojima nema uspeha. Serija je počela 23. marta, tada u polufinalu državnog šampionata Gojano i sada je sačinjava pet poraza i jedan remi.

Ipak, u subotu 16. aprila, na svojoj Serinji, Gojas je uspeo da se psihološki uzdiogne u susretu sa Palmeirasom za drugo kolo Serije A, kada je protiv zvanično dvostrukog šampiona kontinenta vodio sve do šestog minuta sudijske nadoknade. Apodi je u 57 minutu asistirao Pedru Raulu za vođstvo domaćih. Sve je ukazivalo da će Palmeiras odživeti I drugi poraz na početku sezone, kada je Roni u 90+6’ minute doneo izjednačenje 1:1.

Poslednji okršaj Avaija i Gojas viđen je 22. septembra minule godine, kada su oba tima nastupala u Seriji B. Na ovom istom stadionu popularni Lavovi sa ostrva slavili su minimalnim rezultatom i golom Džonatana Luiza. Tri meseca ranije, Gojas je na svom terenu trujumfovao sa ubedljivih 3:0. Što se tiče njihovog poslednjeg zabeleženog sukoba u Serija A u sezoni 2019, Verdao iz Gojanije slavio je sa 2:0, dok je nešto ranije iste godine susret na Aberdalu završen bez postignutih golova na obe strane.

PišeĐorđe RADONJIĆ

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

BRAZIL 1 – 3. KOLO

Subota

Atletiko Paranaense – Flamengo 1:0 (1:0)

/Terans 32pen/

Bragantino – Sao Paulo 1:1 (1:0)

/Alerandro 1 - Eder 70/

Fluminense - Internasional 0:1 (0:0)

/Aleksandre Alemao 54/

Palmeiras - Korintijans 3:0 (2:0)

/Gomez 14, Roni 19, Dudu 71/

Nedelja

Atletiko Mineiro - Koritiba 2:2 (2:0)

/Savarino 23, 36 - Paišao 62, Martinez 78/

Santos – Amerika Mineiro 3:0 (1:0)

/Leonardo 29, Zanokelo 52, 79/

Žuventud – Kujuba 0:1 (0:0)

/Elton 84pen/

Atletiko GO – Botafogo 1:1 (0:0)

/Freitas 51 – Barsija 90+6a.g./

Utorak

01.00: (2,15) Avai (3,05) Gojas (3,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1GojasAvai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara