Navijači Novog Zelanda (©Reuters)
Navijači Novog Zelanda (©Reuters)

Gol direktno iz kornera i tri glavom odveli Novi Zeland na Kostariku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.03.22. | 20:48

Kiviji na korak do Mundijala u Kataru. Solomonska Ostrva lako preskočena - 5:0

Nije bilo iznenađenja u finalu okeanijskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, a jesu čak četiri gola. Novi Zeland je opravdao ulogu favorita i savladao Solomonska Ostrva 5:0 (2:0).

Ovom pobedom dvostruki učesnik Mundijala (1982. i 2010) došao je na korak do novog plasmana na najveću fudbalsku smotru, pošto će igrati u interkontinentalnom baražu sa četvrtoplasiranom selekcijom kvalifikacija KONKAKAF zone.

Izabrane vesti

Naredni rival Novozelanđanima najverovatnije će biti Kostarika, kojoj je potrebno čudo u poslednjem kolu i pobeda protiv Sjedinjenih Američkih Država od najmanje 6:0 da bi se domogla treće pozicije i direktnog plasmana na Mundijal.

Taj meč svojevrsnog plej-ofa za popunu četvrtog šešira na žrebu (petak, 18 časova) igraće se takođe u Dohi, ali tek u junu (13. ili 14). Dan pre ili kasnije na istom mestu sastaće se Peru sa pobednikom duela dve trećeplasirane selekcije iz grupa azijskih kvalifikacija, a to su Australija i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Novi Zeland je do ubedljive pobede nad Solomonskim Ostrvima došao golovima nekadašnjeg člana Olimpik Marselja Bila Tulome (23. i 69. minut), Krisa Vuda (39), Džoa Bela (49) i Metjua Garbeta (90+1). Čak tri gola Novozelanđani su postigli udarcima glavom, od kojih samo jedan iz igre, a vezista danskog Brondbija, Džo Bel, pogodio je direktno iz kornera. Tačku je svojim prvim golom za reprezentaciju stavio 20-godišnji vezista Torina, udarcem iz prve iz srca kaznenog prostora na povratnu loptu Andrea De Jonga.

Pokušaće fudbaleri Novog Zelanda da se preko Kostarike domognu svog trećeg učešća na Mundijalima, ali videćemo koliko je to realno. Reč je o dosta mladoj selekciji, koju na terenu predvodi Njukaslov napadač Kris Vud, a sa klupe 46-godišnji Deni Hej.

OKEANIJA, KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO - FINALNA RUNDA (DOHA)

Sreda

Solomonska Ostrva - Novi Zeland 0:5 (0:2)

/Tuloma 23, 69, Vud 39, Bel 49, Garbet 90+1/


tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.reprezentacija Novog Zelanda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara