Slavlje Sankt Paulijevih igrača (©Reuters)
Slavlje Sankt Paulijevih igrača (©Reuters)

Gol kao iz udžbenika najavio povratak Sankt Paulija na vrh Cvajte (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.11.21. | 20:28

Jednostavna, a prelepa akcija fudbalera nemačkog tima

Staloženi Filip Cirajs, inteligentni Fin Ole Beker, snalažljivi Daniel-Kofi Kjereh i milimetarski precizni Gvido Burgštaler izveli su akciju u 2. minutu meča sa Saundhauzenom iz koje je Sankt Pauli poveo i najavio povratak na vrh Cvajte.

U zaostaloj utakmici 13. kola, domaćin je slavio 3:1, pa sada ima tri boda više od drugoplasiranog Darmštata.

Izabrane vesti

Kao iz udžbenika odigrali su izabranici Tima Šulca u pomenutom 2. minutu. Prvo je štoper Cirajs bez panike izdržao pritisak protivničkog igrača i odložio, a zatim dodao loptu saigraču. Potom je vezista Beker pametno odigrao dodavanje preko odbrane rivala u prostor za ofanzivca Kjereha, a reprezentativac Gane - pre nego što je završio u reklamama - uspeo da petom ostavi loptu najboljem strelcu tima. Podesio je Burgštaler nišan i prelepo šutirao pod prečku, u dalji ugao, za svoj 11 prvenstveni gol ove sezone u 14 nastupa.

Bez mnogo komplikovanja, a efikasno.

Ubrzo su domaćini duplirali prednost. Već u 14. minutu bilo je 2:0, pogotkom Kjereha, koji je u 79. i ugasio svaku nadu gostiju da bi mogli makar do boda nakon pogotka Imanuela Hena u 67. minutu.

Ostao je Sandhauzen na samo 12 bodova iz 14 mečeva i pretposlednjem mestu Cvajte, dok se Sankt Pauli vratio na čelo sa 29 bodova.

NEMAČKA 2 - ZAOSTALI MEČ 13. KOLA

Sreda

Sankt Pauli - Sandhauzen 3:1 (2:0)

/Burgštaler 2, Kjereh 14, 79 - Hen 67/



tagovi

Sankt PauliCvajta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara