Omladinci Crvene zvezde (©FK Crvena zvezda/Facebook)
Omladinci Crvene zvezde (©FK Crvena zvezda/Facebook)

Gol Luke Lečića sačuvao Zvezdinim klincima treće mesto

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.11.23. | 16:28

Tim Nenada Milijaša izgubio u UEFA Ligi mladih od Jang Bojsa 1:2

Nadaju se navijači Crvene zvezde da će njihovi fudbaleri večeras (21.00) uspeti da pobedom nad Jang Bojsom osiguraju treće mesto i proleće u Ligi Evrope, a i remi bi mogao da ima pozitivan ishod na kraju. Uvertira na gostovanju u Švajcarskoj, međutim, nije bila pozitivna pošto su omladinci crveno-belih poraženi od vršnjaka u žuto-crnom 1:2, u okršaju UEFA Lige mladih. Domaćini, ipak, nisu uspeli da nadoknade poraz iz Beograda (istim rezultatom) tako da izabranici Nenada Milijaša ostaju na trećoj poziciji jer imaju bolju gol-razliku.

Svakako, ovaj meč osim prestiža nije imao rezultatski značaj. Prve dve pozicije uveliko su rezervisane za omladince Mančester Sitija i RB Lajpciga, ali i dalje je neizvesno ko će sa prvog mesta u osminu finala, a ko sa drugog u šesnaestinu.

Izabrane vesti

Utešni gol za Crvenu zvezdu i ostanak na trećem mestu dao je vezista Luka Lečić u 86. minutu iz odbitka nakon što je Bubanj šutirao na centaršut Vukjojevića. Imali su crveno-beli inicijativu i više prilika nego rival, ali su domaćini bolje koristili svoje prilike. Dve su u pogotke pretvorili Hugo Para i Janis Luti. Bilo je to u 18. i 71. minutu.

Posle prvog gola za domaćine došlo je do promene formacije i ofanzivnije igre crveno-belih. Postavljeni u srednjem bloku, juniori Zvezde su kroz odlične reakcije na centru terena uspevali da kroz polukontre ugroze gol Bajramija. Upravo posle jedne takve situacije Vukojević je iznudio korner u 34. minutu, a iz uigrane akcije unutar šesnaesterca Šljivić je veštim driblingom prevario svog čuvara. Ipak, u poslednjem terenutku Henčoz je uspeo da postavi stopalo i izblokira udarac. Najbolju priliku u prvom delu igre Crvena zvezda je imala u 43. minutu kada je udarac iz ugla izveo Gojkov, a na prvoj stativi loptu glavom zahtavio Milosavljević i poslao je pod samu prečku, ali e Bajrami kranjim naporima ukrotio šut visokog štopera.

U nastavku utakmice, Zvezda je krenula još ofanzivnije, pa su se ređale prilike ispred gola Jang Bojsa. Dobre šanse u pogotke nisu uspeli da pretvore Šljivić i Maksimović udarcima unutar kaznenog prostora. Pokušao je Petrović u 66. minutu sa 20 metara snažnim udarcem da poravna rezultat, ali je lopta zakačila Henčoza i skliznula u naručje golmana domaćeg tima.

Nisu se Zvezdini dečaci predani li posle dupliranog vođstva rivala. Pokušaj Bubnja glavom u 83. minutu je najavio uzbudljivu završnicu meča. Igrao se 86. minut kada je Šljivić na levi bok izbacio pasom Vukojevića, a on potom centirao za Bubnja, čiji je šut na kratko zaustavio Bajrami, da bi momak iz Pljevalja natrčao na odbitak i zakucao loptu u mrežu. Mogao je Lečić u nadoknadi da donese i izjednačenje, ali je uspeo Bajrami da odbrani udarac glavom u nadoknadi vremena.


Nenad Milijaš je na početku drugog poluvremena napravio čak tri izmene, a u 83. minutu je uveo i Lečić. Manje od pet minuta u igri bilo mu je dovoljno da se upiše u strelce. Ne i da spreči poraz Crvene zvezde, ali kao što smo pomenuli, ova utakmica nije imala rezultatski značaj.

Mnogo važniji biće ishod duela koji se igra od 21.00 na Vankdorf stadionu.

U poslednjem kolu UEFA Lige mladih Beograđani će na stadionu Voždovca ugostiti tim Mančester Sitija, dok će Jang Bojs igrati u Nemačkoj protiv RB Lajpciga.

Crvena zvezda (4-3-1-2): Draškić - Milosavljević, Vukičević, Stojsavljević (83. Lečić), Avdić (46. Petrović) - Gojkov (78. Vidojević), Miranović (46. Cvetković), Šljivić - Maksimović - Markočević (46. Bubanj), Vukojević.

UEFA LIGA MLADIH - GRUPA G, PETO KOLO

Jang Bojs - Crvena zvezda 2:1 (1:0)

/Para 18, Luti 71 - Luković 86/

Mančester Siti - RB Lajpcig 2:1 (0:1)

/Tejlor 64, Adam 75 - Eduardo pen 40/



tagovi

omladinci crvene zvezdeFK Crvena zvezdaNenad MilijašLiga šampiona mladih timova

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara