©Shutterstock
©Shutterstock

Gol mašina od 16 godina na Barsinom radaru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.03.21. | 12:47

Zapamtite ime Nikolas Siri

U prethodnih nedelju dana je 16-godišnji napadač urugvajskog Danubija upisao svoja prva dva nastupa u startnoj postavi. Obeležio ih je sa četiri pogotka. Takav učinak nije promakao ni Barseloni, koja je u prethodnom periodu puno pažnje posvećivala urugvajskom fudbalu, pa bi tako i mladi Nikolas Siri za koju godinu mogao da zaduži opremu Blaugrane.

Trener Danubija Leonardo Ramos je u borbi za opstanak odlučio da ukaže šansu talentovanom fudbaleru. Debitovao je Siri sredinom februara, proveo tek minut na terenu. Potom je dobio 24 minuta već u narednom kolu, presedeo remi sa Defensorom na klupi, a u porazu od Liverpula je takođe šansu dobio u finišu. Kada je počelo da gori pod nogama, Ramos je rešio da ga baci u vatru, uvrstio ga je u startnih 11 minule subote, protiv Nasionala.

Izabrane vesti

Probio je led talentovani Urugvajac i pomogao ekipi da upiše tri zlata vredna boda protiv jednog od najboljih timova u ligi. Nije trener kluba iz Montevideo hteo da menja ekipu koja je slavila protiv drugoplasiranog tima na tabeli, tako se Nikolas Siri ponovo našao u startnoj postavi protiv Boston Rivera, a u sinoćnjem susretu postalo je jasno da je Urugvaj dobio novu zvezdu. Upisao je 16-godišnji napadač savršeni het-trik: postigao je golove glavom, levom i desnom nogom. Fudbalska javnost širom Južne Amerike je prosto zanemela.

Već su u Sirijevoj domovini krenula i poređenja sa Luisom Suarezom, ali i dvojcem koji je svoje prve fudbalske korake takođe ostvario u Danubiju: nekadašnjim igračem Saragose, Lacija, Intera i Borusije Dortmund Rubenom Sosom i legendarnim Alvarom Rekobom.

.......................................................................

* Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače. Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš. Saznaj više OVDE.

.......................................................................

Danas se o mladom fudbaleru piše i širom Evrope, a uz njegovo ime najčešće se pominje i Barselona. Španski mediji otkrivaju da se usijao i radar katalonskog giganta nakon blistave partije, a posebno ističu i povezanost kluba sa Kamp Noua sa urugvajskim fudbalom proteklih godina. Blaugrana ima dobre veze u drugoj najmanjoj državi južnoameričkog kontinenta, pa je tako prethodnih godina u svoje redove dovela talentovanog štopera Santijaga Buena, koji se ipak u međuvremenu preselio u Đironu, ali i Ronalda Arauha, angažovanog 2018. godine iz Boston Rivera. Ovaj 22-godišnji centralni defanzivac je uspeo da se izbori za mesto u prvom timu Barselone, postao je i važan član u ekipi Ronalda Kumana ove sezone.

Ipak, u narednom periodu će Barsa, kao i ostali klubovi širom sveta moći samo da prate Sirijev razvoj u Danubiju, kako pravila tamošnjeg fudbalskog saveza ne dozvoljavaju igračima mlađim od 18 godina da menjaju sredinu.



tagovi

Danubio

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara