(Foto: Reuters)
(Foto: Reuters)

Gol sezone u mreži Đorđa Petrovića, okvir gola spasao Čelsi trećeg vezanog poraza od malog gradskog rivala

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.03.24. | 17:58

Totenhem preokretom u završnih desetak minuta slavio protiv Kristal Palasa, Njukasl i Fulam ubedljivi protiv Vulverhemptona i Brajtona

Može da se muči, da prolazi kroz rezultatski krizu, ali kad naleti na Čelsi, Brentfordu zacakle oči, a očnjaci se naprasno izoštre. Mali klub iz predgrađa Londona kao da je posebno motivisan protiv bogatog komšije sa Stamford Bridža. Savladao ga je u prolećnom delu prošle sezone, identičnim rezultatom ga dobio i jesenas, a ovog popodneva bio je na dobrom putu da veže i treću pobedu protiv Plavaca. Ipak, okvir gola sačuvao je u dva navrata glavu ekipi Maurisija Poketina, koja je u 27. kolu Premijer lige pokazala dva lica, i omogućio joj da u završnici meča izbegne poraz - 2:2 (0:1).

Jedanaesti uzastopni prvenstveni start Đorđa Petrovića završio je sa dve lopte u mreži, pa ako je kod prvog gola i mogao da bolje reaguje na odbijenu loptu, kod drugog nije mogao ništa. Osim da, kao i ostatak prisutnih na Komjuniti stadionu, sa divljenjem posmatra majstoriju Joana Vise, koja će ući u konkurenciju za gol sezone, vrlo verovatno i odneti pobedu. Gol, koji je Brentford približio bodovima, prvim posle tri vezana meča u kojima nije osvojio nijedan. Na kraju pak samo jedan, mada bi i na njega pristali posle užasnog prvog poluvremena koje su zasluženo završili sa golom zaostatka.

Izabrane vesti

Nedavno, dok je govorio o kritikama navijača sa kojima se suočava zbog slabijih partija, Nikolas Džekson je govorio kako inspiraciju u teškim trenucima ‘izvlači’ iz Karima Benzeme, podsetivši da je i Francuz po dolasku u Real promašivao šanse, a kasnije osvojio Zlatnu loptu. Danas je protiv Brentforda Senegalac u razmaku od svega pet minuta podsetio na Benzemu ‘pre’ i ‘posle’ na kojeg je mislio. Prvo je na isteku pola sata igre propustio priliku da zatrese praznu mrežu pošto je zaobišao Marka Flekena – njegov traljav udarac sa gol-linije izbacio Zanka Jorgensen – da bi pet minuta kasnije na centaršut Mala Gusta u maniru rasnih golgetera nadvisio čuvare i glavom loptu poslao uz samu stativu za vođstvo Čelsija.

Međutim, ekipa Maurisija Poketina i ovog popodneva je uspela da prevari svoje navijače. Da im odličnom partijom ulije izmami osmehe na lice, a onda ga u nastavku igrom ispod svakog proseka brzinom svetlosti izbriše. Da rivalu ni iz čega pokloni gol. Tako je bilo i početkom drugog dela kada je uz dosta sreće, tokom gotovo bezopasne akcije, posle odbitka u šesnaestercu Mads Rasmusen prvi natrčao na loptu i smestio je u mrežu za izjednačenje.

Samo dva minuta kasnije domaćin je umalo preokrenuo rezultat, ali je stativa sačuvala od lukavog udarca Vitalija Janelta sa ivice šesnaesterca. Jedva su dolazili do daha fudbaleri Čelsija usled neočekivanog naleta rivala u uvodnih četvrt časa igre drugog poluvremena, no, lako su mogli da poseku krila rivalu posle kontre koju je istrčao Gusto na isteku sat vremena igre. Ipak Kol Palmer, koji je natrčao na njegov savršeno odmeren pas sa penala je promašio čitav gol...

Nije mnogo prošlo, usledila je kazna. Servirao ju je Joan Visa, i to na kakav način - 'makazicama'. Loptu koju nije najbolje prihvatio njegov saigrač Frenk Onjeka, reprezentativac DR Kongo je spremno dočekao i akrobatski uhvatio volej, kojim je prednost ekipi Tomasa Franka. Prednost koju je desetak minuta pre kraja mogao da duplira Serhio Regilon, ali je stativa još jednom sačuvala leđa Petroviću i omogućila Čelsiju da četiri minuta kasnije uzviče živu glavu i sa bodom se vrati kući. Doneo mu ga je Aksel Disasi svojim drugim premijerligaškim golom od dolaska u klub do kojeg je došao tako što je posle centaršuta Kola Palmera na drugoj stativi pobegao Jorgensenu i loptu zakucao u mrežu.

Mali londonski derbi odigrali su i Totenhem i Kristal Palas, a i tamo je mali gradski rival imao prednost, ali se na kraju radovao tim Ejndža Postekoglua - 3:1 (0:0). Popularni Orlovi su pred istek sat vremena igre iz jedinog udarca ka golu protvnika u drugom poluvremenu poveli preko Eberečija Ezea i potom dugo uspešno odolevali naletima domaćeg tima, koji je u talasima napadao.

Ipak, u završnih desetak minuta pukla je brana pred golom Sema Džonstona, koji je u prvom poluvremenu u situaciji 'jedan na jedan' izašao kao pobednik protiv Tima Vernera. Nemac se u 77. minutu iskupio za propuštenu šansu i na dodavanje Brenana Džonsona ubacio loptu u praznu mrežu sa druge stative. Samo tri minuta kasnije Kristijan Romero je na majstorski ubačenu loptu Džejmsa Medisona režirao preokret, da bi u 88. Son overio trijumf.

Identičnim rezultatom, takođe posle preokreta, Vest Hem je savladao Everton na Gudisonu, dok su Njukasl i Fulam bili još ubedljiviji protiv Vulverhemptona i Brajtona (oba tima slavila sa po 3:0).

PREMIJER LIGA – 27. KOLO

Subota

Brentford - Čelsi 2:2 (0:1)

/Rasmusen 50, Visa 69 - Džekson 35, Disasi 83/

Eveton - Vest Hem 1:3 (0:0)

/Beto 56 - Zuma 62, Souček 90+1, Alvarez 90+6/

Fulam - Brajton 3:0 (2:0)

/Vilson 21, Munjiz 32, Traore 90+1/

Njukasl - Vulverhempton 3:0 (2:0)

/Isak 14, Gordon 33, Livramento 90+2/

Notingem Forest - Liverpul 0:1 (0:0)

/Nunjez 90+9/

Totenhem - Kristal Palas 3:1 (0:0)

/Verner 77, Romero 80, Son 88 - Eze 59/

18.30: (5,10) Luton (4,00) Aston Vila (1,65)

Nedelja

14.00: (3,70) Barnli (3,50) Bornmut (2,00)

16.30: (1,32) Mančester Siti (6,00) Mančester Junajted (9,50)

Ponedeljak

21.00: (16,0) Šefild Junajted (7,75) Arsenal (1,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaČelsiBrentfordTotenhemKristal PalasBrajtonFulamEvertonVest HemVulverhemptonNjukasl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara