Roni posle makazica za 5:0 (©AFP)
Roni posle makazica za 5:0 (©AFP)

Golčina za TV špice: Ronijeve makazice šlag na torti Palmeirasove goleade (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.07.22. | 02:33

Dvostruki uzastopni šampion Južne Amerike ponizio Sero Portenjo, Taljeres slavi najveći uspeh u Kopa Libertadores

Ako Palmeiras bude osvojio Kopa Libertadores i ove godine, napraviće nešto što nikada nikom nije uspelo ranije – da postane trostruki uzastopni šampion najvažnijeg kontinentalnog takmičenja!

Gledajući kako branilac titula iz 2020. i 2021. igra, apsolutno nema sumnje da će biti u najužem krugu kandidata za još jednu krunu! I sve to zbog spektakularnog fudbala koji igraju puleni Abela Fereire koji iz osam utakmica imaju isto toliko pobeda uz samo tri primljena gola!

Izabrane vesti

Palmeiras je potvrdio apsolutnu dominaciju u dvomeču sa Serom Portenjom i posle komotnih 3:0 na gostovanju prošle sedmice pobedio je na svom terenu sa velikih 5:0 (1:0) i tako priredio najveće poniženje jednog paragvajskog kluba u Kopa Libertadores.

Verdao je postao i prvi klub u istoriji sa devet uzastopnih pobeda u Kopa Libertadores, računajući trijumf nad Flamengom u prošlogodišnjem finalu. Ukupno je neporažen u poslednjih 16 utakmica, uz 13 recki...

Nošeni komotnom razlikom iz prvog susreta, fudbaleri Palmeirasa odigrali su večeras za svoju dušu i na sastavne delove rastavili nemoćni Sero Portenjo u demonstraciji suvog kvaliteta, odličnog fudbala i spektakularnih golova za peto uzastopno četvrtfinale najvažnijeg klupskog takmičenja u Južnoj Americi.

Kakvo veče za Palmeirasovu “desetku“ Ronija! Dva gola i asistencija napadača koji je utakmicu počeo sa klupe, ali je prinudno morao na teren već u 35. minutu zbog povrede Rafaela Navara, što je direktno uticalo da poraste napadačka moć domaćina. Verovatno nije bilo planirano da se troši previše, ali on je šansu iskoristio da prospe delić svoje fudbalske magije na teren Alijanc Parka.

Šta je samo napravio Roni u završnici utakmice, postigao je golčinu za televizijske špice! Igrao se 83. minut kada je “pukla“ kontra iz koje je Breno Lopes centrirao sa desnog boka, a Roni dočekao loptu makazicama kojima je pocepao mrežu i stavio šlag na Palmeirasovu kanonadu...

Pre nego što je zatvorio utakmicu na prelep način, Roni je uspeo da bude neprecizan u dve stopostotne šanse u razmaku od 120 sekundi, pre nego što je u 73. minutu iskoristio asistenciju Majkea kako bi udvostručio vođstvo.

Goleadu u Sao Paulu otvorio je Samudio autogolom posle dobre reakcije Rafaela Veige u 36. minutu. Gabrijel Menino je mogao da poveća razliku pred istek prvog poluvremena, ali je to ipak učinio Roni znatno kasnije... U nastavku je Palmeiras nastavio da juriša ka golu Sero Portenja, a kada je “desetka“ probila bedem gostiju, pronašla je Brena Lopesa za 3:0, da bi Gustavo Gomez ubrzo povisio na 4:0...

Palmeirasu u četvrtfinalu sledi dvomeč sa Atletiko Mineirom koji sprema osvetu zbog eliminacije u prošlogodišnjem polufinalu. Obe utakmice igraće se u avgustu.

Dok je trajala kanonada u Sao Paulu, fudbaleri Taljeresa ostvarili su najveći uspeh u Kopa Libertadores pobedom na gostovanju Kolonu od 2:0 za ukupnih 3:1!

Retko koji argentinski klub je uspevao da pregrmi atmosferu stadiona u Santa Feu, ali Taljeres je srušio taj mit i posle tvrdog prvog dela napravio dar-mar. Prvo je Federiko Điroti otvorio utakmicu golom na samom otvaranju drugog poluvremena, da bi u sedmom minutu nadoknade rezervista Anhelo Martino postavio konačnih 2:0 i stavio tačku na istorijski podvig Taljeresa.

KOPA LIBERTADORES – OSMINA FINALA (REVANŠ)

Sreda

Atletiko Mineiro - Emelek 1:0 (0:0) /prvi meč 1:1/

/Hulk 79/

Boka Juniors - Korintijans 0:0 - penalima 5:6 /prvi meč: 0:0/

Libertad - Atletiko Paranaense 1:1 (1:0) /prvi meč 1:2/

/Santa 45 - Romulo 90 /

Četvrtak

Kolon - Taljeres 0:2 (0:0) /prvi meč: 1:1/

/Điroti 47, Martino 90+7/

Palmeiras - Sero Portenjo 5:0 (1:0) /prvi meč: 3:0/

/Samudio 37ag, Roni 73, 83, Lopes 75, Gomez 78 /

Flamengo - Tolima 7:1 (2:0) /prvi meč: 1:0/

/Pedro 5, 47, 67, 80, Kinones 20ag, Barbosa 56, Franka 73 – Kinones 63/

River Plejt - Velez 0:0 /prvi meč: 0:1/

Petak

02.30: (2,05) Estudijantes (3,30) Fortaleza (3,80) /prvi meč 1:1/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa LibertadoresPalmeirasSero PortenjoTaljeres KordobaKolon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara