(Foto: Reuters)
(Foto: Reuters)

Goleada za kraj: Defensa dala dovoljno, ali i primila previše (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 23:52

Od 0:2 do 4:2, pa 4:4

Imala je ekipa Defense i Hustisije računicu po kojoj ju je ubedljiv trijumf sa četiri ili više pogodaka prednosti vodio u finale staze gubitnika argentinskog Kupa Dijego Armando Maradona, koje bi joj garantovalo poslednji stepenik borbe za plasman u Kopa Sudamerikanu 2022. godine. Uspela je ekipa iz Buenos Ajresa da postigne dovoljan broj golova, međutim, primila ih je isto toliko, što je bilo previše za prvo mesto na tabeli. Na kraju, zbog 4:4 u duelu sa Aldosivijem, samo treće...

Posle 25. minuta delovalo je da su sve nade u čudo ugašene, ali su se u narednih posla sata rasplamsale jer je domaćin preokrenuo od 0:2 do 3:2, a onda početkom drugog poluvremena, u 54. minutu, stigao i do 4:2. Ponadali su se navijači Defense da će njihovi ljubimci uspeti da dođu do željene ubedljive pobede i prestignu Rosario, ali to se nije dogodilo. Ne samo da nisu ubedljivo pobedili, već su u finišu utakmice primili još dva gola, pa zbog samo jednog boda ostaju iza Rosarija, ali i Lanusa.

Izabrane vesti

Za goste ovaj duel nije imao takmičarski značaj.

Goleadu je otvorio Mario Lopez u 22. minutu sjajnim udarcem glavom na centaršut iz kornera, a tri minuta kasnije Malkolm Brajda je duplirao prednost Aldosivija posle izgubljene lopte domaćih igrača na dvadesetak metara od gola. Nisu se izabranici Hernana Krespa predali posle toga. Pokazali su karakter i preko Migela Merentijela smanjili zaostatak u 33. minutu. Imao je 24-godišnji centarfor, nekadašnji član Valensije, sreće da posle njegovog šuta lopta zakači protivničkog igrača i prevari golmana. Bio je to prvi od njegova tri gola u ovoj utakmici. Druga dva je postigao u 44. i 53. minutu, a u međuvremenu se i Vašington Kamačo upisao u strelce.

Atraktivan gol Rodriga Kontrerasa, iz voleja u skoku, definitivno je raspršio nadu Krespovog tima u 74. minutu, da bi isti igrač lepim udarcem u 86. minutu iskoristio nezainteresovanost rivala i spasio svoj tim poraza.


KUP DIJEGO ARMANDO MARADONA, STAZA GUBITNIKA, 5. KOLO

Četvrtak

Defensa i Hustisija - Aldosivi 4:3 (3:2)

/Merentijel 33, 44, 53, Kamačo 43 - Lopez 22, Brajda 25, Kontreras 74, 86/



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara