(©Reuters)
(©Reuters)

Golmanska klinika Predraga Rajkovića izludela Sevilju

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.12.23. | 23:04

Majorka pobedila posle tri meseca – 1:0

Srpska hobotnica! Sam protiv svih. Majorka je pobedila, tek drugi put u sezoni, prvi put posle tri meseca, ali svi su i tokom meča i posle njega će, a bogami i sutradan, pričati samo o – Predragu Rajkoviću.

Čuvar mreže Majorke je demonstrirao pravu golmansku kliniku protiv Sevilje. Možda ga je posebno motivisalo to što su na drugoj strani terena bili kolege iz reprezentacije Marko Dmitrović (povukao se posle Mundijala) i Nemanja Gudelj. Uglavnom, momci iz Andaluzije u očajanju su gledali kako njihovi udarci i šanse ne uspevaju da nađu put pored Rajkovića, tako da se Majorka večeras odmakla od linije koja označava opasnu zonu i iza koje preti ambis – 1:0.

Izabrane vesti

Imao je Rajković šest vrhunskih odbrana. A, igrala se prava „viktorija“ na Balearima, pošto je odnos u šutevima na gol bio 16:2 u korist Sevilje!

Istina, jednom je i srpski golman kapitulirao. Igrao se 62. minut kada je Pedroza ukrao loptu na 20 metara od gola Majorke, prošetao se kroz odbranu, šutirao sa 17 metara, a fudbal je u letu ka golu pogodio En Nezirija, potpuno promenio smer i prevario Rajkovića. Ipak, na sreću domaćeg tima, sudije su posle VAR konsultacija videle da je lopta pogodila Marokanca u ruku, sa čim se nije baš lako složiti, pogotovo što je En Neziri bio okrenut leđima, pa čak i da ga fudbal jeste okrznuo, on ga nije ni video.

No, to nikako ne umanjuje seriju čudesnih odbrana Predraga Rajkovića, koji je prvu imao već u 3. minutu, kada je Okampos probao da ga prevari, a srpski golman nogom sačuvao mrežu. Tu je Rajko „spustio roletnu“ Sevilji i nije je podizao do kraja meča.

Minut kasnije usledio je topovski udarac Gudelja, pa je Okampos tukao glavom sa desetak metara sredinom poluvremena, a u poslednjem minutu je Rajković ukrotio i udarac Huanlua koji je imao kolosalnu priliku da izjednači.

Da, pre toga je Majorka povela, kršni napadač Kajl Larin se majstorski snašao posle srećnog odbitka do njega u 11. minutu, odmah je „cimnuo“ u bliži ugao i iznenadio Dmitrovića.

Ista slika viđena je i u nastavku: Sevilja je nadirala, stvara prilike, a Rajković sve to krotio. En Neziri nije uspeo da s loptom obiđe srpskog golmana u 52. minutu, a zaustavio je i udarac Serhija Ramosa glavom na isteku sat vremena utakmice.

Poslednji pokušaj Sevilje bio je u 78. minutu, kada je u Rajkovićevim rukavicama stao pokušaj Rakitića. Tek nakon toga se i Majorka oslobodila da proba da zapreti iz kontre, Antonio Sančez se našao u zicer situaciji, ali se tu istakao odbranom Marko Dmitrović.

Ni sedam minuta sudijske nadoknade nije pomoglo Sevilji, Predrag Rajković je ostao kao stena ispred gola Majorke. Svih 90 minuta odigrali su i Matija Nastasić za Majorku, kao i Marko Dmitrović i Nemanja Gudelj za Sevilju.

PRIMERA – 16. KOLO

Petak

Hetafe – Valensija 1:0 (0:0)

/Majoral 87/

Subota

Alaves - Las Palmas 0:1 (0:1)

/Rodriges 31/

Betis - Real Madrid 1:1 (0:0)

/Ruibal 66 - Belingem 53/

Viljareal - Real Sosijedad 0:3 (0:3)

/Merino 38, Subimendi 41, Kubo 34+4/

Majorka - Sevilja 1:0 (1:0)

/Larin 11/

Nedelja

14.00: (1,23) Atletiko Madrid (6,75) Almerija (11,0)

16.15: (5,30) Granada (3,60) Atletik Bilbao (1,70)

18.30: (3,10) Kadiz (3,15) Osasuna (2,60)

21.00: (1,55) Barselona (4,40) Đirona (6,50)

Ponedeljak

21.00: (2,45) Rajo Valjekano (3,30) Selta Vigo (2,95)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

MajorkaSeviljaPredrag RajkovićMatija NastasićMarko DmitrovićNemanja GudeljPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara