Ahmed Reda Tagnauti (levo) tokom Mundijala u Kataru (©AFP)
Ahmed Reda Tagnauti (levo) tokom Mundijala u Kataru (©AFP)

Golmanu Vidada samo tri meča suspenzije za udaranje protivnika u glavu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.01.23. | 12:53

Marokanski reprezentativac Ahmed Reda Tagnauti neće braniti ovog četvrtka od 20.30 časova protiv Šabab Mohamedije, u poslednjem meču 10. kola

Može da se razume nervoza fudbalera tokom utakmice, pogotovo kada se igra neki veliki derbi, ali ružan potez golmana Vidad Kazablanke Ahmeda Rede Tagnautija nikako ne može da se opravda. Zbog udaranja napadača FAR Rabata u glavu u prošlom kolu, rezervni čuvar mreže reprezentacije Maroka, najprijatnije senzacije prethodnog Mundijala, neće moći da brani ovog četvrtka u prvenstvu protiv Šabab Mohamedije.

Tagnauti je dobio direktan crveni karton prošlog četvrtka u 90. minutu meča u Rabatu, na susretu na kojem je FAR slavio sa ubedljivih 3:0 i tako preoteo aktuelnom prvaku lidersku poziciju na tabeli. Jasno je da je zbog tog rezultata 26-godišnji golman bio besan, ali svakako nije smeo da postupi tako u duelu sa napadačem Lamineom Dijakiteom.

Izabrane vesti

U samom finišu meča centarfor iz Obale Slonovače se našao u sjajnoj prilici da postigne i četvrti pogodak za FAR. Međutim, nije uspeo da prihvati loptu, do nje je u duelu brže stigao Tagnauti, ali je potom, dok je Diakite bio na zemlji i pokušavao da ustane namerno ga udario po licu otvorenom šakom.

Naravno, odmah je dobio direktan crveni karton, na šta se nije bunio, već je samo mirno napustio teren. Ubrzo se oglasio i Fudbalski savez Maroka, koji mu je odredio tri meča suspenzije, kao i finansijsku kaznu u iznosu od 1.800 evra.

Naplaćaće se posle ove utakmice i Vidad Kazablanka. Kažnjen je i klub po nekoliko stavki, zbog lošeg ponašanja njegovih navijača. Platiće 25.000 dirhama, odnosno oko 2.250 evra zbog toga što su pristalice sa tribina ubacivali flašice na teren, još 900 evra zato što je jedan navijač uskočio na teren i još 1.800 evra zbog ubacivanja kamenica na teren.

U odsustvu Tagnautija gol Vidada će braniti 23-godišnji Janis Enin. Reč je o rođenom Parižaninu, nekadašnjem omladincu Monaka, koji je direktno iz Francuske stigao u Kazablanku u januaru 2020. godine. Do sada je zabeležio samo dva nastupa za Vidad, po jedan u prvenstvu i CAF Ligi šampiona.

20.30: (1,30) Vidad Kazablanka (4,50) Šabab Mohamedija (11,0)

Da vidimo kako će šampion Maroka da reaguje posle onakvog debakla. Bio je to Vidadov prvi prvenstveni poraz, ali i druga uzastopna utakmica na kojoj nije dao gol, pošto je u prethodnom kolu odigrao 0:0 sa novim prvoligašem Unionom iz Tuarge.

Vidad igra danas protiv Šabab Mohamedije, 11-plasiranog tima u ligi. Gosti imaju 11 bodova iz devet utakmica, negativnu gol-razliku i dva uzastopna poraza. Poslednji put su se sastali sa Vidadom u aprilu 2022. godine u osmini finala Kupa Maroka, tim iz Kazablanke je slavio sa 3:2.

MAROKO 1 – 10. KOLO

Utorak

IR Tanger – Muludija 0:2 (0:2)

Hasanija – Difa 2:2 (1:2)

Olimpik Huribga – Radža Kazablanka 0:0

Sreda

Olimpik Safi – Magreb Tetuan 1:1 (1:1)

Magreb Fez – Berkan 0:0

FUS Rabat – Union Tuarga 3:0 (0:0)

Četvrtak

16.00: (4,00) Saulem (3,20) FAR Rabat (1,92)

20.30: (1,30) Vidad Kazablanka (4,50) Šabab Mohamedija (11,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Maroko 1Vidad KazablankaVidad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara