Fudbaleri Kotonsporta (©YouTube/CAF TV)
Fudbaleri Kotonsporta (©YouTube/CAF TV)

Golom sa pola terena Pamučari došli do finala, sada se bore za 17. titulu

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.07.22. | 10:38

U nedelju od 19 časova na programu je finale plej-ofa šampionata Kameruna, Kotonsport će protiv Eding Sporta probati da odbrani tron

Ove nedelje pada odluka u Kamerunu. Od 19.00 časova će se rešiti pitanje, hoće li fudbaleri Kotonsporta odbraniti tron i po 17. put biti krunisani u prvaka ove zapadnoafričke zemlje ili će Eding Sport da osvoji svoju drugu titulu. Oni će se sastati u finalu plej-ofa koji se igra u gradu Garua, mestu odakle je aktuelni šampion.

Edingu je bilo malo teže da dođe do finala. U polufinalu se sastao sa Kenonom iz prestojice Jaundea, posle 120 minuta nije bilo golova, pobednika su odlučili penali. Tamo je Eding bio uspešniji sa 8:7.

Izabrane vesti

S druge strane, Kotonsport je bez većih problema opravdao ulogu favorita protiv Les Astresa, golovima 21-godišnjeg napadača Suaibua Marua je slavio sa 2:0.

Posebno je bio spektakularan drugi pogodak, koji je u 75. minutu Marua postigao sa gotovo pola terena, kaznivši neopreznost protivničkog golmana. Time je zakazao novi susret sa Edingom.

Naime, šampionat Kameruna se ove godine igrao tako što su ekipe bile podeljene u dve grupe tokom ligaškog dela. U B grupi, u konkurenciji 12 ekipa, Eding se u plej-of plasirao sa prve pozicije, dok je Kotonsport bio drugi, ostavivši najbližeg pratioca iza sebe devet poena.

Eding je bio bolji od Pamučara za pet poena, ali tu prednost nije stekao kroz direktne okršaje. Dva puta su se sastali, a oba tima su zabeležila po jednu pobedu na svom terenu. Prvo je ekipa iz malog mesta Mfu trijumfovala sa 2:0 u martu, da bi se potom 18. maja Kotonsport osvetio pred svojim navijačima sa 3:0.

19.00: (2,45) Eding Sport (2,90) Kotonsport (3,05)

Od svog osnivanja 2012. godine, pa sve do sada, plavo-beli nikada nisu trijumfovali u Garuji. Kotonsport ih je ugostio pet puta, u tri navrata su remizirali, ali poslednja dva okršaja su pripala domaćinu.

Inače, ove nedelje od 16.30 časova se igra i meč za treće mesto, sastaju se Kenon i Les Astres. Samo što ta utakmica osim prestiža neće doneti ovim timovima ništa korisno. Kamerunski šampionat je skliznuo na 14. mesto na CAF rang listi, a samo za 12 najboljih ima mesta za dva predstavnika u Ligi šampiona. To znači da će pobednik finala igrati sledeće sezone u kvalifikacijama za elitno takmičenje, dok će poraženi da se bori za plasman u grupnu fazu Kupa konfederacija.

------------------------------

SVI ŠAMPIONI KAMERUNA

16 – Kotonsport

10 – Kenon

5 – TKC, Oriks, US Duala

4 – Bafusam

3 – Kajman

2 – Ajgl Nkongsamba, Leopards, UMS Lum

1 – Dijamant, Unisport, Sebl, Fovu Baham, Tiko Junajted, Eding Sport, PVD Bamenda

------------------------------

KAMERUN 1 – PLEJ-OF

Nedelja

ZA TREĆE MESTO

16.30: (2,25) Kenon (2,90) Les Astres (3,45)

FINALE

19.00: (2,45) Eding Sport (2,90) Kotonsport (3,05)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kamerun 1KotonsportAfrička Liga šampionaKup konfederacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara