Golubice preko Sofije do Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.11.20. | 11:43

Spartak u glavnom gradu Bugarske bije bitku za mesto u najeminentnijem takmičenju za dame

Spartakove Golubice deseti put nastupaju u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ove godine prolaz u društvo najboljih će potražiti u Sofiji, glavnom gradu Bugarske. U proteklih 10 godina Golubice su čak šest puta uspele da se kvalifikuju među 32 najbolja kluba Starog kontinenta, a danas im na putu stoji NSA iz Sofije (13.00).

Prvu rundu takozvane nokaut faze Spartak je uspešno prebrodio protiv prvakinja Moldavije, a u drugoj rundi ide na noge prvaku Bugarske. Radi se i timu koji je član Nacionalne sportske akademije "Vasil Levski". Višegodišnji je šampion Bugarske, višestruki osvajač nacionalnog kupa i stalni učesnik Lige šampiona od 2009. godine.

Izabrane vesti

Prvotimka Alina Baka već se oprobala protiv fudbalskih veličina kao što su Bajern, Volfzburg ili Atletiko Madrid i prilično je samouverena.

"Bliži nam se najznačajnija ovogodišnja utakmica iz koje moramo izaći kao pobednice. Cele godine smo se spremale za ovu utakmicu, mislim da smo spremne. Par dana smo proveli u Zobnatici pripremajući se. Analizirali smo snimke bugarske ekipe koja je zaista izvanredna i dobro uigrana, ali mislim da je naša ekipa kvalitetnija i da imamo bolje pojedince koji mogu da naprave prevagu u našu korist. Verujem u našu pobedu i prolazak u Top 32", izjavila je Baka.

Njena mlađa saigračica Anastasija Ćirić je takođe optimista.

"Ja sam do sada igrala samo jednu utakmicu u Ligi šampiona i nemam previše iskustva. Evropa motiviše nas mlade igračice, jer se takve utakmice upisuju u naše fudbalske karijere. Zbog toga neću propustiti šansu, ako mi je trener ukaže, da pokažem najbolje od sebe. Koliko sam videla protivnice su ekipa po našoj meri, ekipa sa kojom možemo da se nosimo po kvalitetu", rekla je Ćirićeva.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA (DAME) - DRUGA RUNDA

Sreda

13.00: (17,0) NSA Sofija (9,50) Spartak Subotica (1,08)

13.00: (5,70) Pomurje (4,30) Ferencvaroš (1,45)

15.00: (2,00) Valur (3,70) Glazgov (3,00)

17.30: (5,10) Gornjik Lehna (4,30) Apolon Limasol (1,50)

19.30: (1,50) Anderleht (4,40) Benfika (4,90)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

ŽFK SpartakLiga šampiona za žene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara