Milan Rodić i Dejan Stanković
Milan Rodić i Dejan Stanković

Gomilaju se problemi, i Rodića muči primicač

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.09.20. | 08:00

Iskusni levi bek već duži vremenski period kuburi sa ovim problemom, zbog čega je često izlazio sa terena

Postepeno se gomilaju kadrovski problemi u taboru Crvene zvezde pred meč sezone sa Omonijom u Nikoziji (sreda 17.00, RTS 1). Kako saznaje MOZZART Sport levi bek crveno-belih Milan Rodić, baš kao i Aleksandar Katai, ima problema sa primicačem, pa je i njegovo učešće u ovoj utakmici dovedeno u pitanje. Ipak, veruje se da će pouzdani defanzivac stisnuti zube i istrčati na teren GSP stadiona jer Dejan Stanković nema adekvatnu alternativu na tom mestu u timu.

Rodićeva povreda nije novijeg datuma, već je problem koji ga muči već duže vreme i zbog kojeg je često izlazio sa terena u ovoj sezoni. Poslednji put to je učinio u 57. minutu utakmice sa Čukaričkim na Banovom brdu, kada je ponovo osetio bol, pa je klupa odmah reagovala i na teren poslala Radovana Pankova.

Izabrane vesti

Rodić je ove sezone igrao na svih devet utakmica srpskog šampiona, ali je samo u tri navrata na terenu izdržao svih 90 minuta. Kada su u pitanju evropske utakmice, protiv Evrope je zamenjen na poluvremenu, dok je na gostovanju u Tirani na levom boku od starta bio Miloš Degenek, a Rodić je u igru ušao u 60. minutu utakmice. U slučaju da Rodić ne bude bio u startnoj postavi, kraj leve aut-linije bi ponovo morao reprezentativac Australije. To bi sa sobom povuklo dodatna pomeranja u poslednjoj liniji tima, pa bi se na štoperu u tandemu sa Milunovićem našao Pankov.

Milan Rodić je već četvrtu sezonu uzastopno jedan od ključnih igrača crveno-belih, kako na domaćoj, tako i na evrosceni, pa nema sumnje da bi njegov eventualni izostanak sa ove utkamice bio ogroman hendikep za srpskog šampiona. Ali, svi u stručnom štabu crveno-belih veruju da će iskusni defanzivac biti spreman da zaigra od starta u Nikoziji, pa makar ponovo morao da napušta teren tokom drugog poluvremena, jer je daleko lakše osloniti se na alternativna rešenja u kraćem vremenskom periodu utakmice, neko menjati koncepciju igre od samog starta.



tagovi

Milan Rodić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara