(©Starsport)
(©Starsport)

Goran Antonić: Svi bi voleli da igraju u TSC-u, san mi je grupna faza evropskog kupa

Vreme čitanja: 4min | sub. 04.02.23. | 09:00

Iskusni defanzivac želi četvrti put da igra u Evropi, drugi put sa sadašnjim klubom

Beleže Topolčani sjajne rezultate ove sezone, jedna su od najbolje defanzivno organizovanih ekipa. U centru odbrane nalazi se igrač sa preko 350 nastupa u Mozzart Bet Superligi u kojoj je igrao za samo dva kluba, ne tako geografski udaljena jedna od drugog.

Goran Antonić, defanzivac TSC-a, načinio je prve fudbalske korake u rodnom Sremu, nakon čega ga je put doveo na sever Bačke u ekipu Spartaka koja slovi za velikog rivala Topolčanima. Jedan je od retkih igrača koji je svoj debi u profesionalnom fudbalu zabeležio na evropskoj sceni.

Izabrane vesti

„Počeo sam da igram fudbal sa deset godina u mestu Laćarak u Sremu. Došao sam na probu u Spartak, rekli su da ostajem u klubu, ali da idem godinu dana na pozajmicu na Palić, što je bila Vojvođanska liga. Kad sam se vratio Spartak je igrao kvalifikacije za Ligu Evrope sa Diferdanžom i debitovao sam u revanšu tog dvomeča. Pobedili smo posle toga Dnjipro u Novom Sadu, a na strani smo izgubili i ispali zbog gola razlike“, priča Antonić za Mozzart Sport.

Upravo je subotički Spartak bio klub koji je afirmisao Antonića kao profesionalnog fudbalera. Dugi niz godina je ovaj igrač nosio dres najsevernijeg kluba i skupio je u svim takmičenjima 182 nastupa.

„U Spartaku sam proveo šest godina, odigrao preko 180 utakmica, sve u Superligi. Subotica je postala moja kuća, tamo i sada živim. Igrao sam sa Draganom Torbicom, mojim tadašnjim cimerom, Vidakom Bratićem, Vojom Ubiparipom, Nemanjom Nikolićem koji je sada u Kolubari. Tu sme bili negde uglavnom sredina, borba za opstanak, šetali smo se na tabeli“.

Uspeo je da se otisne Antonić u inostranstvo, a pečalbarski staž je skupljao na Kipru, u Norveškoj i u Jermeniji. Branio je boje ekipa Nea Salamis, Elverum i Alaškert, koji je i najzvučnije ime od navedenih.

„Bio sam godinu dana na Kipru, iz Spartaka sam otišao zbog novog trenera, nismo se dogovorili. Na Kipru nije velika razlika kao ovde, tamo imate tri-četiri ekipe koje se bore za titulu, kod nas imaš dve. Posle sam igrao u drugoj ligi Norveške, klub se zove Elverum, bio sam jednu polusezonu. Problem tamo, sem toga što je hladno, bili su i tereni sa veštačkom travom, što ne odgovara nijednom igraču. Nije isto kao na prirodnoj travi“.

Pre odlaska na Kavkaz trenirao je sa svojim sadašnjim klubom, a u Jermeniji se okitio i prvom titulom u karijeri. Ipak, uspeo je ponovo da zaigra u Evropi i poseti jedan od čuvenih stadiona na Ostrvu, Seltik park.

„Nisam imao klub pola godine, trenirao sam i tada ovde u Bačkoj Topoli, gde nisam uspeo da ostanem. Došao sam u Alaškert u Jermeniji. Prvi smo bili na polusezoni, ali na kraju drugi. Izašli smo u Evropu, igrali dvomeč sa Seltikom u kvalifikacijama za Ligu šampiona ali na žalost nisam igrao, bio sam na klupi. U Glazgovu je atmosfera bila vrhunska, odličan osećaj. Osvojili smo Kup Jermenije, u finalu smo savladali Lorih sa 1:0“.

Po povratku u Srbiju Antonić se obreo u njemu već poznatoj ekipi, sa kojom je odmah zaigrao u Mozzart Bet Superligi i pomagao joj da se domogne Evrope prvi put, ove godine će možda i drugi.

„Preko četiri godine sam u Bačkoj Topoli, ovde mi je druga ili treća kuća. Prezadovoljan, ovde bi svaki igrač voleo da igra, ovakav stadion nema niko u Srbiji. Za sada smo ostvarili cilj, treba ga ostvariti na kraju, idemo od utakmice do utakmice pa ćemo videti na kraju. To treće mesto direktno nosi grupnu fazu Lige konferencije pa će sve ekipe hteti da budu tu“.

Odlične partije pruža ove sezone Antonić, dva puta je poneo i kapitensku traku, a na svom kontu ima dva gola i dve asistencije. Neka ofanzivnija postavka ili čisto splet okolnosti.

„Nije nikakva promena sistema, igram levog štopera tako se zadesilo da se nađem tu, ili centriram, igrači se nađu gde treba i daju golove“.

Sa TSC-om je odigrao meč za anale kojie se retko viđa u Evropi. Klub iz Bačke Topole i rumunski FCSB su priredili te septembarske večeri nesvakidašnju predstavu u meču koji je završen rezultatom 6:6.

„Ta utakmica je ostala svim ljudima u Srbiji u pamćenju. Meč pun preokreta, mi poveli, oni preokrenuli, vraćamo se u meč sa dva igrača manje... Ali sreća uvek ne prati hrabre. Držimo taj rekord, i mi i Steaua smo dali po šest golova. Asistirao sam Tumbaseviću za gol. Sa tri kluba sam igrao kvalifikacije, još se nisam plasirao u grupnu fazu“.

 Ugovor mi isteče ovog leta a da li će prekaljeni defanzivac ostati u Bačkoj Topoli...

„Ne znam, zavisi od uprave. Ja želim da igram fudbal dokle god budem mogao, dok me noge služe, haha“, završava razgovor Goran Antonić.

MOZZART BET SUPERLIGA, 20. KOLO

Petak

Kolubara - Radnik Surdulica 1:0 (1:0)

/Milićević 31/

Subota

13.00 (2,40) Radnički 1923 (3,10) Voždovac (3,20)

14.00 (1,85) Radnički Niš (3,50) Mladost Lučani (4,40)

16.00 (1,20) Crvena zvezda (6,75) Vojvodina (14,00)

18.00 (3,50) Spartak (3,35) Čukarički (2,15)

Nedelja

14.30 (10,00) Napredak (4,70) Partizan (1,35)

16.30 (3,35) Novi Pazar (3,20) TSC (2,20)

18.30 (2,40) Mladost GAT (3,10) Javor (3,20)



tagovi

TSC Bačka TopolaMozzart Bet SuperligaGoran Antonić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara