Goran Stevanović nije više selektor Srbije

Vreme čitanja: 1min | sub. 01.04.23. | 11:20

Orlići će dobiti sedmog selektora u poslednje četiri godine

Očekuje nas promena na mestu selektora mlade reprezentacije Srbije. Biće to prvi radikalan potez novog rukovodstva FSS. Kako Mozzart Sport saznaje, Goran Stevanović (56) neće više predvoditi ovu selekciju, ostalo je samo da se sa novopridošlim glavešinama sa Terazija dogovori oko uslova za prekid saradnje, pošto mu ugovor ističe u junu.

Nezvanično, razlog za promenu su slabi rezultati, odnosno neubedljiva igra U21 reprezentacije, koja je pod Stevanovićem odigrala četiri takmičarska i pet prijateljskih susreta. Protiv Makedonije i Jermenije ubeležene su pobede u neuspešnim kvalifikacijama za Evropski šampionat (treće mesto, iza Francuske i Ukrajine), porazili su nas Francuzi (kvalifikaciona) i Italijani (prijateljska), dok smo sa Farskim Ostrvima (kvalifikaciona) i Kiprom, te ponovo Makedonijom, Bugarskom i Sjedinjenim Američkim Državama odigrali nerešeno (prijateljske).

Izabrane vesti

Podsetimo, Stevanović je ekipu preuzeo od Aleksandra Rogića (privremeno rešenje posle smene Zvonka Živkovića), kada su Orlići na kontu imali svega pet bodova u kvalifikacionoj grupi i praktično ostali bez šanse za plasman na završni turnir.

Nakon svega, doneta je odluka da mlada reprezentacija u naredne akcije uđe sa novim stručnjakom za kormilom.

Računajući od 2019. godine i odlaska Gorana Đorovića, mlada reprezentacija Srbije promenila je čak šest selektora. U međuvremenu selektorovali su i Nenad Milovanović, Ilija Stolica, pa pomenuti Zvonko Živković i Aleksandar Rogić.



tagovi

Goran StevanovićSrbija U21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara