Goreće na Bombonjeri! Boka u La Plati obezbedila prvo mesto pred poslednje kolo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.10.22. | 22:14

Ekipa Uga Ibare u nedelju na svom terenu odlučuje o šampionskoj tituli protiv Independijentea

Kad si veliki klub, onda na ovakav način izlaziš na kraj u zahtevnim situacijama. Boka Juniors je onda kada je bilo najpotrebnije reagovala baš kako treba, u odloženom meču 23. kola savladala je Himnasiju u La Plati, pa poslednje kolo domaćeg prvenstva dočekuje na prvom mestu na tabeli, sa bodom više od Rasinga - 2:1 (1:0).

Ekipa Uga Ibare će stoga na prepunoj Bombonjeri u nedelju od 22.00 po našem vremenu protiv Independijentea biti u prilici da se okiti 35. titulom u svojoj istoriji.

Izabrane vesti

Himnasija se večeras potrpudila da zagorča život velikom protivniku, ali je uspela samo da mu oteža put ka osvajanju dragocenih bodova. Boku je na putu ka osvajanju tri boda povkukao Frank Fabra, koji je posle odličnog prodora po levoj strani na odličan način pronašao put do mreže Rodriga Reja.

Ipak, sve se zakomplikovalo za Ibarin tim 56. minutu, kada je Leonardo Morales izjednačio rezultat na asistenciju Erika Ramizreza. Igrači iz Buenos Ajresa ipak su uspeli da izbegnu dramu, pošto je samo deset minuta kasnije Luka Langoni uspeo da matira Reja i postavi konačan rezultat uitakmice. Golman domaćih je prethodno u dva navrata uspeo da osujeti gostujuće igrače, ali ništa nije mogao treći put kada je Langoni sa svega šest metara udaljenosti uspeo da postavi konačan rezultat utakmice.

Boka na šampionsku titulu čeka od sezone 2019/2020, kada je za bod bila ispred najvećeg rivala River Plejta. Upravo je River prethodne sezone bio najuspešniji, ali je sada sve spremno da se najvažniji trofej argentinskog fudbala vrati na Bombonjeru.



tagovi

Boka juniorsHimnasija La Plata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara