Gori Abidžan zbog voleja Sebastijana Alea (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.02.24. | 22:58

Slonovi kao domaćini zakazali finale sa Nigerijom posle pobede nad DR Kongom – 1:0

Kao Italija 1982. godine, ili kao Italia mnogo puta kroz istoriju fudbala. Tako je Obala Slonovače, domaćin ovogodišnjeg Kupa afričkih nacija, prošla kroz grupnu fazu, i potom se usmerila ka tituli šampiona. Ostao je samo još jedan korak, pošto je večeras volej Sebastijana Alea raspalio atmosferu u Abidžanu. Pao je vrlo nezgodni DR Kongo – 1:0.

Kada pogledamo šta se sve dešavalo u drugom polufinalu, jasno je da su Slonovi zaslužili prolaz. Imao je DR Kongo više od igre u prvih pola sata i držao zza rogove favorizovanog domaćina. Ali onda su se Slonovi odvezali.

Izabrane vesti

Trzaj glavom Sebastijana Alea, šut koji je otišao pored gola, bio je nagoveštaj furije u igri domaćina. Spašavali su se gosti i minut kasnije, kada je fenomenalni Kesi tukao u stativu.

Mnogo razočaranja je selekcija Obale Slonovače priredila navijačima u poslednjih deset godina. Prethodni put bili su šampioni 2015. godine u Gvineji Bisao, a od tada su bili daleko od vrha.

Međutim, bila je ovo šansa koja ne sme da se propusti. Rasplet grtupna faze bio je znak pored puta da bi Obala Slonovače mogla da ide do kraja. Bez obzira na ciničan i za afričke standarde previše pragmatičan fudbal. Imali su Slonovi sreće, ali imali su ove večeri Sebastijana Alea. Posle svega što mu se dešavalo prethodfnih godina iskusni napadač je zaslužio da njegov, na prvi pogled, smušen pokušaj završi u mređi. Lopta se posle njegovog volej udarca odbila o zemlju i potom u visokom luku završila u golu Konga.

Za najavu velikog finala dva istinska afrička teškaša... Napadač Crvene zvezde Žan Filip Kraso dobio je šansu u samom finišu meča.

KUP AFRIČKIH NACIJA – POLUFINALE (OBALA SLONOVAČE)

Sreda

Nigerija - Južna Afrika 4:2 penalima (1:1, 0:0)

/Ekong 67 - Mokoena 90 pen/

Obala Slonovače - DR Kongo 1:0 (0:0)

/Ale 68/


tagovi

Obala SlonovačeKup afričkih nacijaSebastijan Ale

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara