Ilkaj Gundogan (©Reuters)
Ilkaj Gundogan (©Reuters)

Gotovo, a nije! Gundogan u Barsi ako se ne ponovi Mesi

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.06.23. | 14:53

To takođe znači da će Mateo Kovačić u Mančester Siti

Sposobnost koju imaju samo najveći klubovi. Taman kada pomisliš da se samo zahvaljujući aparatima održavaju u životu oni vaskrsnu preko noći i opet počnu da zavode redom. Barselona je pre samo dve godine morala da kaže Lionelu Mesiju da ide, jer je propisi ne dozvoljavaju da mu plaća ni umanjenu platu, a sada je uspela da novom šampionu Evrope Mančester Sitiju ukrade jednog od bitnijih igrača u pohodu na pehar Lige šampiona.

Ilkaj Gundogan nije želeo da se ceo slučaj pretvori u letnju sapunicu, želeo je da na odmor ide mirne glave i na kraju prihvatio predlog da potpiše trogodišnji ugovor sa Barselonom. Kako navodi Mundo Deportivo, sve bi moglo da bude potpisano koliko danas.

Izabrane vesti

Gotovo dakle. Ali i ne baš. Jer Barsu i dalje muče nasleđene finansijske muke, pa svaki transfer mora da dobije odobrenje uprave La Lige. Baš je ono i nateralo Mesija da ode, jer iako je on želeo da ostane za značajno manju platu, La Liga je navela da Barsa nema – ama baš ništa da mu ponudi. I onda je Pari Sen Žermen uskočio u priču.

Sada zeleno svetlo sa vrha čeka Gundogan, kome ugovor sa Sitijem ističe za devet dana, ali on nije baš voljan da čeka, već želi sve da završi ove nedelje. Uostalom, uveliko se već spekuliše da je samo pitanje dana kada će Građani objaviti dolazak Matea Kovačića iz Čelsija.

Hteli su oni da zadrže i 33-godišnjeg Nemca, nudili mu čak i ugovor na dve plus jednu sezonu što nije uobičajeno za tako “stare” fudbalere. Ali Gundogana je primamio šarm Barse. A, kako dolazi kao slobodan igrač Barsa će valjda uspeti nešto da skrpi. Katalonci su ubeđeni da im ovog puta La Liga neće praviti problem. Čim dobije odobrenje potpis će biti ozvaničen, bez garancija Gundogan ništa neće potpisati, iako je u razgovoru sa Ćavijem shvatio da bi mu najlepše bilo na stadionu Kamp Nou.

Ne bi on lično imao problem čak ni ako bi sve bilo stopirani. Rekosmo već da je Siti hteo da ga zadrži, nudio se i Pari Sen Žermen, dok mu je saudijki Al Itihad mahao milionima pred očima.

Ali budimo realni, da birate između Džede i Barselone, šta biste izabrali?


tagovi

Ilkaj GundoganLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara