Gotovo: Alegri izabrao Juve

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.05.21. | 11:57

Real i Inter izgubili trku za iskusnog stručnjaka

Usmeni dogovor postignut je ovog jutra, promocija se očekuje u narednih 24 sata, najkasnije tokom vikenda: Masimilijano Alegri vraća se na mesto uspeha, u Torino!

Brojni italijanski mediji jedan za drugim objavljuju kako više nema ni najmanje dileme te da je pitanje trenutka kada će Stara dama objaviti da je Andrea Pirlo bivši, odnosno da se trofejni stručnjak vraća na užarenu klupu. Posle dve godine pauze (toliko ima otkako je napustio Torino) Alegri se vraća u igru. Za njegove usluge ozbiljnio su bili zainteresovani Real Madrid i Inter. Čak se govorkalo kako su mu madriđani poslali zvaničnu ponudu tešku 10.000.000 evra po sezoni (Nerazuri su navodno bili spremni da izdvoje nešto manje), međutim 53-godišnji stručnjak ipak je odlučio da se vrati na mesto najvećih uspeha.

Izabrane vesti

Tu se i prvi detalji. Kako navode kolege sa Apenina Juve je poslednjih dana krenuo u jak "presing" i gotovo na dnevnom nivou podizao ponudu, jer je bio svestan da u Interu i Realu ima ozbiljne konkurente. Pretpostavka je da je Alegri pristao na platu između osam i devet miliona evra, te na ugovor koji će posle tri "obavezne" sezone moći da bude produžen na još jednu.

Bez obzira na razlaz 2019. godine Alegri je ostao u dobrim odnosima sa ljudima iz Juventusa, pa je u trenucima kad u klubu ambijent nije najbolji novi "brak" možda bio i logičan sled događaja.

I za Alegrija, jer se vraća posle duge pauze. I za klub, kome je potrebna stabilnost, odnosno čovek koji odlično poznaje situaciju iznutra.

Maks Alegri spada u najtrofejnije stručnjake današnjice. U prvom mandatu sa Juventusom osvojio je pet vezanih titula, četiri Kupa Italije u nizu, dva Superkupa. Otišao je nakon što nije uspeo da klubu donose toliko čekani trofej Lige šampiona. Dva puta gubio je u finalu. Prvo od Barselone, pa onda od Real Madrida.

Povratak Alegrija na klupu trebalo bi da predstavlja početak korenitih promena u klubu iz Torina. Podsetimo, juče je zvanično otišao dugogodišnji sportski direktor Fabio Paratići, a govori se i o smeni Andree Anjelija.


tagovi

Masimilijano Alegri

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara