(©MN Press)
(©MN Press)

GOTOVO: Eraković od četvrtka u Zenitu

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.07.23. | 20:59

Šampionu Srbije 7.000.000 evra i deset odsto od sledeće prodaje

Kao što je na terenu godinama unazad nepobediv za rivale iz Moskve, tako je Zenit dobio još jednu veliku bitku van terena: Strahinja Eraković, defanzivac Crvene zvezde, u četvrtak će zvanično postati novi fudbaler šampiona Rusije.

Iako je u jednom momentu delovalo da će nova adresa reprezentativca Srbije biti Moskva, a da će na grudima biti grb Spartaka, Zenit je u „sudijskoj nadoknadi“ napravio preokret i maltene pod istim uslovima uspeo da dovede Erakovića na svoju stranu.

Izabrane vesti

Kako nezvanično saznaje Mozzart Sport, Crvena zvezda će od Zenita inkasirati 7.000.000 evra, uz deset odsto od sledeće prodaje. Dok će Eraković za četiri godine, na koliko će potpisati ugovor, zaraditi oko 6.000.000 evra. Još nije definisano da li će mladi štoper ostati na Marakani još šest meseci, što Zvezda pokušava da „izboksuje“ u završnoj rundi pregovora.

Zenit i Spartak su ponudili prvaku Srbije gotovo identične uslove, ali je klub iz Sankt Peterburga iskoristio pravo preče kupovine koji je uključen u sponzorski ugovor koji Crvena zvezda ima sa Gazpromom.

Iako je u prethodnom periodu bilo „flertovanja“ sa klubovima iz Nemačke i Španije, izgleda da je Rusija bila suđena Erakoviću. Najpre za njega zagrizao Krasnodar, koji je i ovog leta, na inicijativu trenera Vladimira Ivića, pokušao da se progura pored moćnijih zemljaka, ali su Spartak i Zenit bili izdašniji.

Kroz svlačionicu Zenita prethodnih godina prošlo je dosta srpskih igrača, kao što su Branislav Ivanović, Mateja Kežman, Aleksandar Luković, Danko Lazović, kao i dosadašnji Erakovićev saigrač Milan Rodić.


tagovi

Strahinja ErakovićFK Crvena zvezdaZenitMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara