GOTOVO! Gvardiola kupio Holanđanina za 45.000.000 evra, Čelsi nije reagovao

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.07.20. | 13:05

Siti završio prvi veliki transfer ovog leta

Prvi veliki transfer ovog leta je završio i Mančester Siti. U tim Pepa Gvardiole stiže Natan Ake, holandski defanzivac iz Bornmuta. Dva kluba su danas i definitivno postigli sporazum oko obeštećenja i Građani će za Akea platiti 41.000.000 funti što je oko 45.000.000 evra. U pitanju je najskuplja prodaja u istoriji Bornmuta.

Ake igra na poziciji štopera, mada podjednako uspešno može da zatvori i poziciju levog beka. Idealan je za formaciju sa trojicom igrača u poslednjoj liniji koju Gvardiola voli da koristi gde bi zatvarao levu stranu odbrane.

Izabrane vesti

Ake ima 25 godina i od prošlog leta je bio želja Mančester Sitija. Građani su tada tražili zamenu za Kompanija, hteli su Megvajera, Kulibalija, Akea, ali nisu uspeli nikoga da dovedu. Sada se sve poklopilo pošto je Bornmut ispao iz Premijer lige i nije mogao da ga zadrži. Pregovori su počeli još pre kraja sezone kada je Siti prvo postigao sporazum sa igračem, a onda prešao na pregovore sa Bornmutom.

Holandski defanzivac je u Bornmut došao pre tri godine iz Čelsija za 20.000.000 funti i postao jedan od najboljih igrača popularnih Trešnjica. Pre toga je pola sezona bio pozajmljen igrača Plavaca u Bornmutu i tako ubedio klub sa juga Engleske da ga kupi. Čelsi ga je doveo kao supertalentovanog tinejdžera iz Fajenorda i kalio ga na pozajmicama u Redingu, Votfordu i pomenutom Bornmutu. U Čelsiju nikad nije dobio pravu šansu osim pola sezone kod Antonija Kontea kada je odigrao nekoliko utakmica, ali bez bitne uloge.

Čelsi je prilikom prodaje Akea u Bornmut ubacio i povratnu klauzulu da može da ga vrati po fiksnoj ceni od 40.000.000 funti. Ipak, Plavci na kraju nisu iskoristili tu opciju jer im nije bio potreban, niti su mogli da zarade na njemu i Siti je kupio Holanđanina za milion funti više.

Akeov verovatno dolazak znači i da nema ništa od dolaska Kalidua Kulibalija iz Napolija koji je takođe bio Gvardiolina meta ali su Napolitanci tražili previše novca. Plus što su odnosi dva kluba loši otkako je Napoli pre dve godine izmanipulisao Siti prilikom pregovora za Žoržinja koji je završio u Čelsiju.

Očekuje se da drugo pojačanje Sitija ovog leta bude maldi Valensijin vezista Feran Tores čiji transfer bi trebalo da iznosi oko 30.000.000 evra. 


tagovi

Nejtan AkeLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara