Mejson Maunt (Reuters)
Mejson Maunt (Reuters)

Gotovo je! Čelsi prihvatio četvrtu ponudu Mančester Junajteda za Maunta

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.06.23. | 17:42

Engleski ofanzivac stiže na Old Traford

Još jedna transfer bomba je pukla na Ostrvu!

Mejson Maunt stiže u Mančester Junajted nakon što je Čelsi prihvatio tek četvrtu ponudu Crvenih đavola u iscrpljujućim pregovorima koji traju nedeljama. Mančester Junated je na kraju ponudio 55.000.000 funti (nešto manje od 64.000.000 evra) fiksno plus još 5.000.000 funti (oko 5.800.000 evra) kroz bonuse i Čelsi ja napokon prihvatio. Prethodno su Plavci odbili čak tri ponude sa Old Traforda i rizikovali da posao potpuno propadne…

Izabrane vesti

Ukupno bi vrednost transfera mogla da iznosi blizu 70.000.000 evra čemu se Čelsi otprilike nadao na početku prelaznog roka. Jako lepa zarada od igrača koji je ušao u poslednju godinu ugovora i sledećeg leta bi bio slobodan.

Maunt je odavno dao zeleno svetlo za pregovore i dogovorio lične uslove sa Junajtedom ali je Čelsi bio baš naporan pregovarač. Crveni đavoli su krenuli sa ponudom 40.000.000 funti koja je na Stamford Bridžu glatko odbijena uz poruku da igrač neće otići za manje od 65.000.000 funti. Druga je iznosila 50.000.000 funti, treća 55.000.000 i tada je Junajted poručio da je "uzmi ili ostavi". U međuvremenu je Čelsi prihvatio da spusti zahteve i napravi korekciju cene. Junajted je dodao bonuse i pao je dogovor.

Maunt je dete Čelsija, prošao je sve mlađe selekcije, kalio se na pozajmicama u Viteseu i Derbiju gde je prvi put došao pod komandnu palicu Frenka Lamparda. Legendarni vezista je afirmisao Maunta u timu Ovnova i na kraju sezone preuzeo Čelsi. Insistirao je da Maunt ostane u prvom timu i nije dozvolio novu pozajmicu. Bila je to leto kada je Čelsi imao zabranu registracije novih igrača i Lampard je u vatru gurnuo klupsku decu Maunta, Džejmsa, Tomorija... Maunt je odmah postao jedan od nosilaca igre, odigrao preko 50 utakmica u debitantskoj sezoni i postao seniorski reprezentativac Engleske.

Blistao je i kod Lampardovog naslednika Tomasa Tuhela, bio jedna od glavnih karika u osvajanju Lige šampiona 2021. godine i izabran je za igrača sezone u Čelsiju. Sa reprezentacijom je kao standardni prvotimac došao do finala EP, a i sledeće sezone je izabran za najboljeg igrača u klubu. Međutim, od odlaska Tuhela i dolaska novih američkih vlasnika na čelo kluba, Mauntova situacija se pogoršala. Bio je jedan od najslabije plaćenih igrača u ekipu sa platom manjom od 100.000 funti sedmično iako je do tada imao jednu od ključnih uloga. Razgovori oko produžetka saradnje su brzo prošpali jer nije bio zadovoljan onim što mu se nudi naspram astronomskih plata koje je Čelsi delio šakom i kapom ostalim pojačanjima.

Još jesenas je postalo jasno da je Maunt rešio da napusti Čelsi, izubio je status suverenog startera i od tada je Mančester Junajted počeo da opipava puls. Erik Ten Hag mu je objasnio da ga vidi kao jednog od nosilaca igre i Maunt će najverovatnije iz startnih 11 izgurati Kristijana Eriksena. Mladom ofanzivcu se svidela Junajtedova vizija i pristao je na petogodišnji ugovor sa opcijom na još jednu sezonu.

Maunt će biti prvo letnje pojačanje Crvenih đavola a očekuje se da drugo bude kamerunski golman Andre Onana oko kojeg su u toku pregovori sa Interom. Nerazuri traže 50.000.000 evra za Ten Hagovog nekadašnjeg đaka iz Ajaksa.


tagovi

Mejson MauntLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara