"Veliki fudbaler i šampion - Ćavi"
"Veliki fudbaler i šampion - Ćavi"

GOTOVO JE: Verni sin Ćavi seli se u Raulov bivši klub za 10.000.000 evra po sezoni! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.03.15. | 17:45

Španski as odlučio je da posle 24 godine napusti Barselonu...

Veliki fudbaler i šampion - Ćavi

Tužan dan za evropski fudbal, a posebno za sve koji svim srcem vole Barselonu. Verni sin katalonskog giganta, veliki šampion i legendarni as Barselone Ćavi Ernandez odlučio je da na kraju tekuće sezone kaže DOSTA i napusti Nou Kamp posle 24 godine, piše madridski dnevni AS!

Izabrane vesti

Informacija koja se mesecima provlačila kroz španske medije danas je dobila i zvaničnu potvrdu – Ćavi će od leta i definitivno postati igrač katarskog Al Sada, sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor, vredan astronomskih 10.000.000 evra po sezoni! 

Barsin plejmejker će pored igračke imati i ulogu savetnika pri klupskoj Akademiji, koja se već godinama trudi da radi po uzoru na najbolje evropske klubove.

Ćavi je prethodnih meseci imao pregršt ponuda iz MLS lige, ali ponuda bivšeg kluba sunarodnika Raula Gonzaleza Blanka bila je jednostavno previše dobra da bi bila odbijena. 

Kako isti list navodi, 35-godišnji vezista će u Kataru kovati trenerski zanat, a po završetku karijere čeka ga siguran posao u već pomenutoj klupskoj Akademiji.

Ćavi je kompletnu dosadašnju karijeru posvetio voljenom klubu, gde je došao 1991. godine kao 11-godišnjak. 

Za prvi tim katalonskog velikana debitovao je 18. avgusta 1998. godine u finalu Superkupa Španije protiv Majorke, u kojem je čak bio i strelac. Prvi nastup u Primeri ubeležio je 3. oktobra iste godine u pobedi nad Valnesijom rezultatom 3:1.

Do sada je odigrao ukupno 751 utakmicu u seniorskom pogonu i 84 puta bio strelac. Na klupskom nivou osvojio je sve što se osvojiti može – sedam šampionskih titula, dva Kupa kralja, šest trofeja u Superkupu, tri Lige šampiona, dva Superkupa Evrope i dva Interkontinentalna kupa.

(FOTO: Action Images)


tagovi

RaulKatarĆaviAl Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara