GOTOVO: Kutinjo je Bajernov! Propao transfer Nejmara?

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.08.19. | 20:19

Bomba iz Katalonije

Filipe Kutinjo napušta Barselonu i seli se na pozajmicu u Bajern iz Minhena!

Tako večeras javljaju katalonski mediji. On nije bio u protokolu za meč sa Atletik Bilbaom na otvaranju Primere iako je najavljen, a Radio Katalunja javlja da će već sutra krenuti za Nemačku, a u nedelju biti u Minhenu na lekarskim pregledima i potpisu ugovora. I jedan od direktora, Giljermo Amor je potvrdio da je posao gotov. 
"Postignut je načelan sporazum sa Bajernom", rekao je Amor

Izabrane vesti

I ranije se Bajern pominjao kao moguća destinacija za Brazilca, ali se pretpostavljalo da je Barsin prioritet da ga iskoristi u trampi za Nejmara i tako smanji novčani deo transfera za zvezdu Pari Sen Žermena.

Kutinjo se u svom mogućim kombinacijama i ponudama podrazumevao kao deo transfera za Nejmara, tako da se Barselona sada nalazi pred nemogućom misijom. Katalonci nemaju ni onih 100.000.000 evra koje je PSŽ zahtevao uz Kutinja i još jednog igrača za Nejmara, a sada su u još težoj situaciji. Posle odlaska Kutinja u Minhen, Barsin pregovarački manevar je maksimalno sužen. Niti će dobiti novac od prodaje Kutinja, niti će moći da ga uključe kao najvrednijeg igrača u trampu. Jedina opcija ostaje da ponude Dembelea, Semeda i 100.000.000 evra. Što je malo verovatno... Sada rastu šanse za Nejmarov transfer u Real. 

Što se Kutinja tiče, on je došao u Barsu kao najskuplji igrač u istoriji kluba pre godinu i po dana, ali nije opravdao očekivanja. Dobio je dovoljno šansi i nije uspeo da ih iskoristi. Bilo je jasno na kraju sezone da je izgubio mesto u timu, a posle dolazaka De Jonga, Grizmana i planova da se vrati Nejmar mu je jasno sugerisano da je višak.

Liverpul nije želeo da ga vrati, on nije hteo u Mančester Junajted iz poštovanja prema bivšem klubu, a Arsenal nije imao dovoljno novca. Ostali su PSŽ i Bajern kao moguće destinacije. Bavarci su celo leto proveli tragajući za takvim profilom igrača koji će zameniti Riberija i Robena. Doveli su Perišića, ali su tražili još jednog. Nakon što im je propao pokušaj da kupe Sanea, okrenuli su se Kutinju i postigli dogovor. Čekalo se samo zeleno svetlo Barselone. Izgleda da je ono večeras stiglo... Kutinjo odlazi razočaran ponašanjem Barselona koja ga ništa nije pitala o selidbi u PSŽ i nudila ga je kako je htela. Možda je i to uticalo da baš odabere Bajern. 

Još se ne zna da li je reč o jednogodišnjoj ili dvogodišnjoj pozajmici kao u slučaju Hamesa Rodrigeza, ali Barselona se makar rešila Kutinjove visoke plate koji je sa 13.500.000 evra po sezoni bio jedan od najplaćenijih igrača u klubu. Takođe, spekuliše se da u pozajmici neće biti uključena opcija za otkup ugovora. Ali te spekulacije još nisu potvrđene... 

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara