Gotovo: Lajpcig kupio španskog golmana kojeg su hteli Real i Arsenal

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.01.20. | 12:17

Barsino dete dolazi sledećeg leta

Bundesligaški lider RB Lajpcig je dogovorio prvo pojačanje u 2020. godini!

Nemački klub je sinoć ugovorio sve detalje transfera španskog golmana Đozepa Martineza iz Las Palmasa. Lajpcig će za dovođenje Martineza isplatiti 2.500.000 evra na ime obeštećenja plus dodatnih 500.000 ako igrač ostvari određene bonuse. Prema dogovoru dva kluba, španski golman će ostati na Kanarima do kraja sezone kao pozajmljen igrč Lajpciga, a onda će se na leto preseliti u Lajpcig. Pregovori nisu trajali dugo jer Las Palmas nije mogao da bira ponude s obzirom da je Martinez ušao u poslednju godinu ugovora i uskoro je mogao da ode bez obeštećenja.

Izabrane vesti

Martinez ima 21 godinu i produkt je Barselonine škole. Dve godine je proveo u mlađim selekcijama katalonskog velikana, a onda se preselio u Las Palmas gde je dve godine branio za B tim da bi ove sezone stao na gol prvog tima i oduševio. Letos se pominjalo da su za njega zainteresovani Real Madrid, Betis i Arsenal. Međutim tada je imao kaluzulu od 10.000.000 evra koju zainetersovani klubovi nisu hteli da plate, s obzirom da bi im Martinez bio pojačanje u perspektivi i morali bi da ga negde pozajme.

Ove sezone je primio 19 golova na 16 mečeva u španskoj Segundi i skrenuo pažnju Lajpcigovih skauta. Pitanje je kakva uloga mu je namenjena sledećeg leta kada dođe u Lajpcig. Peter Gulači je standardan na golu Bikova, ali je pod upitnikom je njegov zamena Iv Mvogo koji je došao iz Jang Bojsa pre dve godine i do sada nije impresionirao, pa je realno da napusti klub sledećeg leta i da Martinez bude rezervni golman.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara