Dominik Soboslaj (©Reuters)
Dominik Soboslaj (©Reuters)

Gotovo: Liverpul u pucanj aktivirao izlaznu klauzulu, Soboslaj za 70.000.000 evra na Enfildu

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.06.23. | 19:51

Lajpcig se lepo opario, drugo pojačanje za Redse ovog leta

Liverpul je završio i drugo pojačanje, na Enfild stiže još jedno u veznom redu - Dominik Soboslaj!

Redsi su uleteli u pucanj i odlučili da Lajpcigu plate izlaznu klauzulu od 70.000.000 evra koja je isticala poslednjeg dana juna u ponoć. Kako javljaju ugledni mediji širom Evrope, Liverpul i Lajpcig imali su kratke i sadržajne razgovore, a kako je još od ranije postojao dogovor sa reprezentativcem Mađarske oko ličnih uslova koje je odmah prihvatio, odlučeno je da se plati otkupna klauzula.

Izabrane vesti

Soboslaj stiže u Liverpul na lekarske preglede i već do ponedeljka ceo posao trebalo bi da bude ozvaničen. Jedan od najboljih igrača Lajpciga drugo je pojačanje na Enfildu ovog leta posle Aleksisa Makalistera, čime se nastavlja rekonstrukcija Liverpula.

Kako se navodi, Soboslaj je u prethodnom periodu imao nekoliko ponuda na stolu, neke čak i jače od one iz Liverpula, ali je za ovaj transfer presudila njegova želja da sarađuje sa Jirgenom Klopom i jednom prilikom je čak izjavio da bi to bilo “ostvarenje snova“ za njega.

Liverpul je u ovom prelaznom roku već potrošio više od 110.000.000 evra na dva pojačanja. I tu ne bi trebalo da bude kraj. Pisalo se ovih dana o megalomanskoj ideji Redsa da plate astronomsko obeštećenje Pari Sen Žermenu za Kilijana Mbapea, ali je realnije da to ipak bude bar još jedno pojačanje koje nije francuski brzanjac.

Soboslaj je prošlu sezonu završio sa 10 golova i 13 asistencija na 46 utakmica.


tagovi

Dominik SoboslajLetnji prelazni rok 2023LiverpulRB Lajpcig

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara