Rafinja i Usman Dembele (©Reuters)
Rafinja i Usman Dembele (©Reuters)

Gotovo: Rafinja za 65.000.000 u Barsi, čeka ga žestoka konkurencija na Kamp Nou

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.07.22. | 20:41

Katalonci se dogovorili sa Lidsom i brazilskim reprezentativcem, ali i ugovorili produžetak saradnje sa Usmanom Dembeleom

Kako prenose španski mediji, Barsa je završila dva velika posla. Dogovorila transfer Rafinje sa Lidsom i produžetak saradnje sa Usmanom Dembeleom. Brazilca će klubu iz Premijer lige platiti 65.000.000 evra sa bonusima, dok će Francuz produžiti vernost Blaugrani na još dve godine.

Dugo se spekuliše da bi Rafinja mogao da nastavi karijeru u Kataloniji, kao i da je sam fudbaler zagrejan za ideju da se preseli na Kamp Nou. U trci za njegov potpis je bili su i engleski klubovi, ali kako Mundo Deportivo potvrđuje, pobedu odnosi Barsa. Platiće ga 58.000.000 evra, dok bi Lids mogao da zaradi još 7.000.000 evra kroz bonuse.

Izabrane vesti

Brazilac odavno ima usmeni dogovor sa katalonskim klubom i strpljivo je čekao da se dve strane dogovore. Da neće nastaviti karijeru na Eland roudu postalo je jasno kada njegovo ime trener Džesi Marš nije uvrstio na spisak igrača za turneju po Australiji.

Čelsi, Arsenal i Totenhem su bili spremni da ga plate i 75.000.000 evra, ali je navodno presudila želja samog fudbalera da se preseli u Barselonu. On je to saopštio i svom agentu Deku i kako stoje stvari uspeli su da isteraju svoje.

Kada dva kluba utanače sve detalje i Rafinja prođe lekarske preglede, očekuje se da Brazilac parafira petogodišnju saradnju sa novim klubom.

Iako je dogovorila transfer brazilskog reprezentativca koji je eksplodirao u Premijer ligi, Barsa nije odustala od ideje da nastavi saradnju sa Dembeleom. Tako se danas Francuz pojavio u svlačionici tima sa saigračima, a španski mediji tvrde da je postigao dogovor sa klubom i odradio lekarske preglede.

Ostalo je još da parafira novu dvogodišnju saradnju i krene sa pripremama sa timom za predstojeću takmičarsku godinu. Očekuje se da bude u ekipi tokom turneje po SAD.

Tako će Ćavi Ernandez imati slatke muke kada bude birao startno desno krilo, s tim što obojica fudbalera mogu da se snađu i po levoj strani.



tagovi

RafinjaUsman DembeleBarselonaLetnji prelazni rok 2022Lids Junajted

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara