Dominik Soboslaj (©Reuters)
Dominik Soboslaj (©Reuters)

GOTOVO: Soboslaj potpisuje za Lajpcig i postaje najskuplji Mađar svih vremena

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.12.20. | 10:20

Potvrde sa više strana, sjajni plejmejker karijeru nastavlja u Bundesligi

Kao što je i najavljeno, Dominik Soboslaj se seli iz redova Salcburga u bratski RB Lajpcig. Veliki broj timova pokazao je interesovanje za odličnog mađarskog vezistu, dovodio se u vezu i sa nekim od najvećih evropskih klubova poput madridskog Reala, Bajern Minhena, Milana, Atletiko Madrida i Totenhema, dok je britanska štampa uglavnom insistirala na interesovanju Tobdžija za njegove usluge. Na kraju je Mađar odabrao Bundesligu, Lajpcigu nije bilo teško da za njegove usluge izdvoji 25.000.000 evra.

Poznati novinar Fabricio Romano je preneo da je agent 20-godišnjeg veziste Matjaš Esterhazi viđen na aerodromu u Budimpešti, potom su nemački i austrijski Skaj potvrdili da je sleteo u Lajpcig, kao i da će Soboslaj parafirati saradnju sa Bikovima do leta 2025. godine. Danas će odraditi lekarske preglede, a priliku da debituje imaće već 9. januara i to protiv Borusije Dortmund. Mađarski Indeks tvrdi da zahvaljujući obeštećenju od 25.000.000 evra Dominik Soboslaj postaje i najskuplje plaćeni mađarski fudbaler svih vremena.

Izabrane vesti

Talentovani vezista je tako 18. igrač koji Salcburg menja Lajpcigom, a navodno je veliku ulogu u njegovom prelasku u Nemačku odigrao i Julijan Nagelsman, mladi stručnjak je insistirao na dolasku Soboslaja. Velika pobeda Lajpciga na tržištu, pre godinu dana im je malo nedostajalo da iz bratskog kluba angažuju i Erlinga Halanda, ali je Norvežanin ipak odabrao Borusiju Dortmund. Nema sumnje da će se Soboslaj odlično uklopiti u novoj sredini i da je nemačka Bundesliga pravi izbor za mladog plejmejkera, moći će da igra u kontinuitetu na visokom nivou, vrlo brzo će dobiti priliku da se takmiči i u nokaut fazi Lige šampiona, UEFA je od 2019. godine omogućila registrovanje igrača angažovanih u januarskom prelaznom roku i pored činjenice da su branili boje drugog tima u istom takmičenju u prvom delu sezone.

Prve fudbalske korake Soboslaj je ostvario u Videotonu pre 14 godina, promenio je nekoliko klubova u Mađarskoj kao dečak, da bi 2016. godine stigao u Lifering, filijalu Salcburga u austrijskoj drugoj ligi. Debitovao je na profesionalnom nivou već naredne godine i odmah pokazao da ga čeka ozbiljna budućnost, posle samo jedne sezone prekomandovan je u prvi tim salcburških Bikova. Prošle takmičarske godine je eksplodirao, gol mu je nedostajao za dabl dabl učinak u ligi (devet golova, 14 asistencija), u tekućoj je nastavio u još boljem ritmu, četiri pogotka i sedam asistencija na 11 nastupa u Bundesligi i dva pogotka na šest nastupa u Ligi šampiona.

Salcburg je bio spreman da pregovara do kraja godine, Lajpcig je ovoga puta bio najbrži i ubrzo je postignut dogovor, a austrijskog šampiona čeka i 20% od naredne prodaje mađarskog reprezentativca, kojeg će u Lajpcigu dočekati zemljaci Peter Gulači i Vili Orban.


tagovi

Zimski prelazni rok 2021Dominik SoboslajJulijan NagelsmanRed Bul LajpcigSalcburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara